Българската национална телевизия с нова сутрешна схема

БНТ промени своята сутрешна програмна схема. От 19 септември в ефира на обществената медия се завръщат Асен Григоров, Мира Добрева и Жоро Атанасов. Пет са новите предавания, които ще променят телевизионната сутрин на зрителите на Канал 1. Ежедневното сутрешно предаване за начин на живот, пречупен през погледа на обикновените хора - „Денят отблизо“ (с Мира Добрева и Мария Андонова), ще се излъчва от 10.15 до 12 ч. На 24 септември тръгва съботното семейно предаване „Животът и другите неща“. Авторският формат на Асен Григоров и Сибила Кръстева се ражда в домашни условия, като той е отражение на по-различния им поглед към новините и събитията от седмицата. Предаването ще потърси характерна атмосфера според концепцията си, която ще бъде извън тв студиата.
За да обхване максимално и тийнейджърската аудитория, БНТ залага новия си проект „ХАХ“ , в неделя от 9.30 ч, като темите ще бъдат адресирани и към родителите на подрастващите. В 60 минути седмично, Елица, Теди и Ники ще говорят и разнищват сложните проблеми на възрастта на промяната. След подгряването на „ХАХ“ в ефира влизат „БУНТАРТ“. Той е отворен за аудиторията до 26 г., като задачата му е да се превърне в „тв остров“ за тази фокус група, който ще обръща внимание на културата, социалните измерения на изкуството и социалните проблеми. Неделното лайфстайл предаване „Ние и градът“ е с начален час 11. Продуцентът Борислав Чучков се заканва да промени смисъла и съдържанието на лайфстайл предаване в родния ефир, далеч от повърхността и силикона.
Програмният директор Севда Шишманова подчерта, че БНТ залага трансформациите в сутрешната си схема, а впоследствие и във вечерната, въпреки намаления с 20% бюджет. Промяната в съдържанието е предшествана от рисърч на пазара, като стремежът е да се отговори на новите съвременни очаквания на аудиторията и скъсяване на дистанцията, както и да се лансират нови компетентни водещи и събеседници. Ключ в кастинга на новите лица за БНТ е разбирането хората, които правят продукциите, да бъдат близки до профила на своята потенциална аудитория. „Класа“ научи, че Андрей Захариев остава на работа в БНТ, като той ще съчетава преподавателската си дейност с водещата си роля в „Библиотеката“.
БНТ въвежда за първи път рейтингови прагове за външните и вътрешните си продукции, като пийпълметричните резултати ще са решаващи за бъдещето на всеки тв продукт.

Станете почитател на Класа