Отлагат филма за Джеймс Бонд

Почитателите на Джеймс Бонд няма да получат скоро следващия филм от поредицата.
Работата по продукцията се отлага за неопределено време, съобщиха продуцентите Барбара Броколи и Майкъл Уилсън. Причината е несигурността за бъдещето на киностудията "Метро Голдуин Майер" (MGM). В общо изявление двамата казват, че не знаят кога екипите ще заработят отново и кога филмът, чието работно заглавие е "Бонд 23", ще бъде на екран. Той трябваше да излезе в края на 2011 г. Сред първоначално обсъжданите варианти за излизане от тежкото положение беше продажбата на правата върху новия филм за Джеймс Бонд и върху "Хобитът", който се прави съвместно с "Тайм Уорнър". Те бързо бяха отхвърлени.
Изпълнителният директор на MGM Стивън Купър се опита да убеди кредиторите да преструктурират дълга, за да може студията да продължи да работи, респективно да печели пари, с които да го покрие. Те обаче категорично отказаха. Според експерти студията не може да бъде продадена за повече от 2,5 млрд. долара. Сумата обаче не може да покрие целия дълг.
В края на март в. "Уолстрийт джърнъл" писа, че продажбата вероятно ще бъде отложена, защото кредиторите не са съгласни на такава цена и искат да получат парите си до последния цент.

Станете почитател на Класа