Камен Калев получи приза "Стоян Камбарев"

Режисьорът на филма “Източни пиеси” Камен Калев е първият носител на наградата “Стоян Камбарев”, стана ясно на церемонията в Sofia Live Club. Присъстваха актьори, журналисти, кинаджии и музиканти. Камен си тръгна със статуетка, изработена от Кольо Карамфилов, парична премия и грамота, а решението за това е на управителния съвет на фондацията, носеща името на режисьора. До него те са стигнали чрез гласуване.
Петимата номинирани - Камен Донев, Явор Гърдев, Бора Петкова, Тома Марков и Камен Калев, както и гостите на вечерта, имаха възможността да чуят първите солови песни на перкусиониста Калин Вельов, две виртуозни изпълнения на квартет “Стрингс”, група D2, както и на самата Деси Тенекеджиева, която бе организатор на вечерта. Съпругата на Камбарев се беше постарала да припомни чрез архивни кадри и интервюта мястото на големия режисьор в историята на родния театър, оставил след себе си култови спектакли като “Черната дупка” и “Три сестри”.
“Театърът е самотно занимание, а един спектакъл не трябва да се прави за зрителите, а за тези, които го създават, и ако те успеят да предадат емоцията на гледащите, то тогава изкуството се е случило”, каза приживе Камбарев. Тези думи снощи бяха посрещнати с усмивка от колегите му Николай Урумов, Максим Генчев, Николай Сотиров, режисьорът Георги Михалков, Людмил Стайков, Орлин Горанов и много други.
Всички музиканти участваха безвъзмездно в церемонията, една от целите на която бе събирането на средства за бъдещето на фондацията, която има амбицията да превърне наградата в ежегодна.

Станете почитател на Класа