Джон Лорд отново идва в България

Джон Лорд отбеляза в графика си втора среща с българските си почитатели - на 30 октомври в зала 1 на НДК.
Той е първият музикант, потвърдил участието си в тазгодишното издание на фестивала „Мюзик джем“, съобщиха организаторите "София мюзик ентърпрайсис" (СМЕ).
Лорд идва у нас със своя бенд. На сцената ще се качат и музикантите от група "Те", ще има и симфоничен оркестър. Билетите ще бъдат пуснати в продажба на 26 април на касите на НДК и в мрежата на "Тикетпро". Цените са от 30 до 80 лв.
Клавиристът на "Дийп пърпъл", който се е отдал на класиката, предизвика фурор в Пловдив миналата година при откриването на Есенния салон на изкуствата. Близо два и половина часа той свири кавъри на "Пърпъл" и класически композиции с музикантите от Пловдивската филхармония и Ивайло, Венко и Дарин от "Те".
Публиката остана особено доволна от изпълненията на баладите Child In Time и Soldier of Fortune. Няколко месеца по-късно Джон Лорд има с какво да се похвали. През март излезе новият му албум, озаглавен To Notice Such Things. Той е посветен на близкия му приятел, писателя сър Джон Мортимър, който почина в началото на 2009 г.
В диска са събрани шест сюити за пиано и оркестър, част от които българската публика със сигурност ще чуе на живо. В момента Лорд е на обиколка из Европа, за да представи новите си композиции.


Станете почитател на Класа