Списание MODA превзема Лондон

Какво се случи на Лондонската модна седмица и кои дизайнери направиха най-силно впечатление с колекциите си? Коя е причината лондончани да попадат в групата на най-стилните хора в Европа? Отговор на тези въпроси дава новият брой на списание MODA.


Олимпиада на стила
или как жителите на британската столица превръщат стрийтстайла в спортно състезание

В Лондон личният стил е въпрос на чест и себеуважение и като че ли се е превърнал в спорт. Особено по време на Седмицата на модата, когато улиците на града се превръщат в километричен подиум. Някои биха сравнили всичко това с петдневен, денонощен и напълно излишен маскарад. Макар това твърдение да е донякъде вярно, защото наистина има хора, преминаващи всякакви граници (като например онзи шишко с шапка във формата на полов орган), неоспорим факт е, че има и наистина добре облечени хора. И добрите примери са в пъти повече от лошите! От непълнолетни жертви на модата, през икони на стила на преклонна възраст, до мъже на токчета и жени с кубинки - в Лондон има от всичко, за всеки! Всичко това ни накара да си зададем няколко въпроса - защо не виждаме подобни примери и по българските улици и колко всъщност е голяма разликата между Лондон и София. И има ли прилика изобщо...



Нови попълнения

Най-хубавото на британската мода са младите дизайнери - иновативни, със свеж подход и оригинални идеи, те са абсолютната противоположност на големите модни къщи с вековна история. Затова решихме да се срещнем лично с двама от тях, които пожънаха успехи и армия от почитатели още с дебютните си колекции преди няколко години. Става въпрос за мрачната принцеса Хана Маршал и грузинското дете-чудо Давид Кома.



Хана Маршал

Хана Маршал е възпитаничка на Colchester School of Art&Design, а в момента - едно от най-интересните имена на британската модна сцена. Стилът й е лесно разпознаваем благодарение на емблематичните за нея мощни андрогенни силуети, както и заради изключителното присъствие на черни цветове и кожени материи в колекциите й. Нейни верни звездни фенове са Ройшин Мърфи, Бет Дито, Джанет Джаксън, Флорънс Уелч... Списъкът няма край!
 







Давид Кома

Давид Кома завършва специалност мода в Central Saint Martins през март 2009 г. По време на обучението си там през 2007-а той получава награда за най-добра дамска колекция, а дипломната му колекция печели приза Harrods Design Award, а заедно с него - и абсолютното обожание на медиите. Дрехите му се снимат в престижни издания като Vogue, Tank, V, i-D, Dazed&Confused, а сред почитателите му са Карин Ройтфелд, Шерил Коул, Бийонсе, Лейди Гага и Риана. Освен всичко казано дотук, лично според нас, Давид е едно от най-хубавите неща, случили се напоследък както на британската мода, така и на модата въобще. 

Станете почитател на Класа