Versace показва съвременните Алиси от Страната на чудесата у нас

15 топмодела от пролетно-лятната колекция на Versace пристигнаха у нас и днес ще бъдат представени в магазина на луксозната марка в столицата в уникално модно шоу. Изкусните тоалети рядко напускат централата на миланската модна империя, и за разлика от друг път няма да се показват комерсиалните дрехи, които след това да се продават в бутиците. Съвременни Алиси ще представят визията на Донатела Версаче за връзката между приказния и реалния свят в една Страна на чудесата. Моделите са лично избрани от именитата дизайнерка за ревюто в Милано.
“Подготовката премина под стриктните инструкции на миланските ни колеги. Изпратени ни бяха изисквания за моделите, за прическите и грима, за декорацията на мястото, за кетъринга и дори за дрескода на домакините”, съобщи Виктория Гешева, управител на SMG Fashion, българския представител на Versace. Поканите са точно копие на поканите, изпратени до гостите на Versace в Милано.
Изборът на 7-те модела затрудни сериозно хората на Versace. Няколко български топмодела не преминаха теста. Други бяха снимани няколко пъти в различни тоалети, за да попаднат сред избраните. На миланския подиум тези облекла бяха представени от топмоделите от Русия Наташа Поли и Саша Пивоварова, от британката Лили Доналдсън, датчанката Фрея Беха и др. Някои от тоалетите, които ще види специално подбраната публика, са избрани от Шакира, Дженифър Лопез, Зоуи Сандана, Елизабет Бенкс за присъствие на ексклузивни събития. Обувките ще са с 18 см ток и на впечатляващи дървени платформи. В бижутата, елегантно допълнение към силуета Versace, се сблъскваме с подчертано присъствие на медузата. Това е безспорният акцент в тази колекция - завръщането на медузата като идентифицираща емблема на Versace. Тя бе загърбена в предишните няколко колекции заради желанието да не се преекспонира. Днес обаче модната къща се връща към корените си, към стила на Джани Версаче, а знаменитата емблема е неотменна част от ДНК-то на марката.За прическите на топмоделите у нас ще се погрижат фризьорите на стилист Капанов, а за грима – експертите от Estee Lauder. За случая от Милано пристига директорът, отговорен за продажбите на Versace в Северна и Източна Европа, Дийн Кук.

Станете почитател на Класа