Минете под венчило с живи гълъби и пеперуди

Модерно е да се ожениш с живи гълъби и пеперуди или с музикална пиротехническа заря! Това съветват експертите, които дадоха ценни консултации на любопитните по време на “Голямото сватбено шоу“ (Grand Wedding Show), което се проведе в събота вечерта в грандхотел „София“. Традиционният бум на сватбите по света през април и май провокира и мениджърския екип на грандхотела да покаже на какво е способен, за да превърне сватбения ден в истински празник за младоженците и техните гости. През последните години повече от 225 влюбени двойки са отпразнували точно тук своя сватбен ден. Това не е случайно, защото на пъпа на София можеш да сключиш брак по оригинален и запомнящ се начин!
Сватбената торта е един от най-важните елементи за събитието, поясни карвинг шефът Юри Димов. Акцентът е поставен върху сладки бижута, украсени с ръчно изработени фигури от захарно тесто, студен порцелан или специални декорации по индивидуален проект. Сладкарите от грандхотел „София“ превръщат тортите в истински произведения на изкуството. Сред хитовите сватбени менюта е уникалната комбинация от домашна шунка от телешко месо с горчичено-меден сос; панирано меко сирене „Бонифац“ с филиран бадем и сос от малини; волован с коктейл от риби и скариди, запечен с кашкавал; свинско филе „Фламенко“, сервирано със задушен зелен фасул и бейби картофи с копър; пилешко филе с гъши дроб и трюфел сос, сервирано с глазирани моркови и картофени рьощи със свежи подправки. Та кой би отказал на сватбари, които угощават приятелите си с толкова изискано меню?
Модерно е през пролетта и лятото сватбата да се празнува на открито – в грандхотел „София“ това е възможно благодарение на близостта с градската градина. На място в хотела може да бъде организирана и сватбената церемония, или т.нар. изнесен ритуал.
Актуални за тази година са сватбите с по-семпла декорация - с цветя в естествен вид, сякаш току-що откъснати и потопени в стъклени съдове, в допълнение с елегантни елементи – листенца, камъчета, малки свещи.
В сватбения форум Grand Wedding Show, организиран от сватбена агенция „Приказен ден”, взеха участие фирми, предлагащи различни сватбени услуги.
Желаещите могат да озвучат сватбеното си тържество според вкуса си. Формация „Нашенци” демонстрира традиционни български ритуали за сватба.
Еволюира и традиционната сватбена покана. Тенденцията за настоящата година е съчетанието на черно и бяло, лилаво и дантела. Уникални халки с отпечатани снимки на младоженците също са актуални на пазара. За църковния ритуал пък се препоръчват ръчно инкрустирани с восък празнични свещи.
Тъй като сме в период на криза, експертите съветват младоженците да си планират умно разходите. Това може да стане и с помощта на сайта svatbata.info

Станете почитател на Класа