Посланик Етиен дьо Понсен, домакин на VIP концерт

Посланикът на Франция Етиен дьо Понсен бе домакин на изискан концерт в салоните на френското посолство, където гостува младата пианистка Дина Бенсаид. Чаровната изпълнителка изпълни творби от Шопен във връзка с честването на 200 години от рождението на композитора. Сред отбраните гости беше зам.-председателят на Народното събрание Георги Пирински, зам.-министърът на правосъдието Даниела Машева, известният почитател на френската култура проф. Николай Василев. Писателят Анжел Вагенщайн и актрисата Емануела Шкодрева също уважиха събитието. Топархитектът Стефан Добрев, който десетилетия работи във Франция, остана очарован от музикалното изпълнение.
Дина Бенсаид е родена в Рабат, Мароко, през 1989 г. Започва да учи пиано едва четиригодишна при Никол Салмон. На 12 години е приета в музикалното училище “Алфред Корто” в Париж, което завършва три години по-късно. През 2005 г. е приета в консерваторията в Париж в класа на Джуди Шин. През 2007 г. завършва с отличие и диплом по пиано и камерна музика.
Френската пианистка участва и в концерта от творби на Шопен, който се състоя в събота вечерта в столичната зала „България“ под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова, Н. Пр. посланика на Полша Анджей Папйеж и Н. Пр. посланика на Франция Етиен дьо Понсен.

Станете почитател на Класа