"Прозрачно!" в сърцето на Рим

Дефилетата за висша мода в Рим стартираха с внушителната изява на ветерана Фаусто Сарли под сводовете на Басилика Санто Спирито ин Сасия, където италианците ще си плакнат очите с невиждана красота чак до 2 февруари, съобщава италианската преса. Точно тук си дават среща най-интересните италиански дизайнери, както и топимена от модата, които обикалят света. AltaRoma AltaModa в известен смисъл контрира Седмицата на висшата мода в Париж, чиито финални акорди отекнаха миналата събота.
Ветеранът Фаусто Сарли се разгърна в пълния си блясък. Той извади на показ великолепната жена-лебед, облечена в черно-бял костюм, като сам обяви, че посвещава този модел на президента на републиката Джорджо Наполитано. В това свое творение майсторът умело влага идеята за доброто и злото, като съумява да я персонализира в облеклото. Коприна, тюл, органза – Сарли използва материите с полета на фантазията, за да покаже, че платът е само средство в ръцете на големия художник. Той отново изненада феновете си с майсторското съчетаване на геометричните форми в тоалетите.
Звезда на италианските дефилета безспорно е Сара Ланци, чието мото “Прозрачно!” се приема с охота от манекенките й. Сара разголва дискретно дамите, като подчертава сексапила. Тя съчетава модерното с традиционното, което е особено важно за италианските модисти. Сара показа в неделя 15 рокли в тонове от бяло до черно, изработени от ефирни материи. Силно впечатление направи подходът на Сара към коприната – тя използва материята в пълния й блясък, откривайки неподозирани възможности във вече използвани и познати кройки. Гръцкият профил, съчетан с тюл и набори, създава усещане за полет, а играта с цветовете и нюансите го подсилва.
Мадлен Пейро, винаги дръзка и напориста, отново показа, че не се подчинява на канона. Манекенките, които представиха роклите й, сякаш танцуваха на подиума под звуците на джаза. Ливанецът Абед Махфуз, един от малцината арабски дизайнери, които нонстоп присъстват по европейските подиуми, показа пищна колекция от много красиви за окото тоалети. Абед е жаден за разкрепостеност, а това превръща неговите творения в уникати, които будят много емоции.
AltaRoma AltaModa е с твърде наситена програма, съчетана с концерти, коктейли, неформални среща между дизайнери. На откриването на традиционния зимен празник в сърцето на Рим присъстваха много политици, артисти, журналисти, както и наблюдатели на модата от САЩ и Япония.

Станете почитател на Класа