БГ дизайнер показа булчинска рокля уникат

Евгени Петков и неговата уникална еко булчинска рокля грабнаха приза "избор на публиката за най-добър хот-котюр тоалет" на EcoChic Geneva Fashion Show . Талантливият дизайнер бе единственият българин, който получи покана за престижния форум в Женева и се качи на една сцена със суперизвестни имена като Рик Оуенс и Даян фон Фюстенберг. Фотоси на неговия тоалет дори бяха публикувани в сайта на списание LIFE.
Булчинската рокля е специално изработена за събитието и е изцяло изпълнена от екоматерии. Моделът й е вдъхновен от българския фолклор и е изработен от екологичен памук, натурална вълна, лен и дантела. Ръкавите са изпълнени от автентично тъкано сукно на повече от 70 години, а коланът е над 100-годишно автентично бижу. Пафтата е ръчно кована с инкрустиран седеф. Роклята е реализирана за 3 месеца, като за изплитането и изработката й са взели участие и майката, и бабата на дизайнера.
За представянето на уникалния тоалет агенция Expose Models изпрати Юлия Юревич, която не скри емоциите си и сподели, че сравнява участието си на форума с победата си на конкурса "Мис България".
EcoChic Geneva Fashion Show за първи път събра 52 водещи модни дизайнери от около 40 страни. Първото по рода си събитие се проведе с цел да насърчи и докаже, че модата може положително да въздейства върху опазването на биоразнообразието и развитието на екологично възобновими материали.

Станете почитател на Класа