Клайдерман идва през април, Елтън Джон - през юни

Световноизвестният британски певец, музикант и композитор сър Елтън Джон ще пее на 6 юни на стадион „Локомотив“ в столицата. Звездата, прочула се с незабравими хитове като Sorry Seems to Be the Hardest Word, Don't Go Breaking My Heart и Nikita, ще зарадва родните си фенове в рамките на IX издание на музикалния фестивал Arena Muzika.
Легендарната група AC/DC за първи път гостува у нас на 14 май, обявиха организаторите от Balkan Entertainment Company. Концертът ще се състои на националния стадион „Васил Левски" в София. Двучасовото шоу, което ще изнесат AC/DC, е част от двугодишното турне на групата, което стартира още през 2008 година. В последната част на турнето са включени 16 дати, като първата от тях ще е в София. Билетите за концерта стигат до 130 лева - за места пред сцената, като това са едни от най-евтините цени в Европа.
AC/DC ще пристигнат у нас с 60 камиона, в които пътува цялата продукция и апаратура, като в 20 от тях се превозва сцената.
Кубинското шоу Live From Buena Vista – The Havana Lounge, ще зарадва феновете си у нас на 10 февруари в зала 1 на НДК. “Ако успеем да стигнем навреме - много искаме пак да се срещнем с приятели и фенове, които ни обичат в България”. “В Европа българите най-много приличат на кубинците”, казва Тереза Гарсия Катурла, прочутата солистка на шоуто. При последното си гостуване у нас, минути преди началото на спектакъла, цялата трупа се срещна с десет души от публиката, спечелили среща “мийт енд грийт” в организирани предварително игри.
Световноизвестните изпълнители в света на популярната класическа и джаз музика Ричард Клайдерман и "Мат Бианко" ще изнесат концерти у нас - на Европейския музикален фестивал, организиран от "Кантус фирмус" в партньорство с „Класик ФМ“ и „Джаз ФМ радио“.
Клайдерман свири на 14 април в зала 1 на НДК от 19.30 ч. с „Класик ФМ М-Тел“ оркестър, а във Варна - на 12 април, в Двореца на културата и спорта.
Концертът на "Мат Бианко" е на 16 април в зала 1 на НДК от 19.30 ч. Легендите на британския джаз и поп идват за първи път в България и ще представят новия си успешен албум Hifi Bossanova с вокалистката Хейзъл Сим. Албумът е вдъхновен от латино  музиката.
"Мат Бианко" се появява през 1983 г. и само две години по-късно печели Европейската награда за най-добър сингъл Yeh Yeh . През 1988 г. хитът на групата Wap Bam Boogie е определен за най-добър клубен трак. "Мат Бианко" са свързани с денс, латино и фънк музиката през по-голямата част от кариерата си.
В навечерието на своя 60-годишен юбилей Алла Пугачова обяви официално, че напуска голямата сцена. С 50 концерта в рамките на една година – от април 2009 до април 2010 година тя ще се сбогува със своите почитатели не само в Русия, но и по света. За 2010 година  са предвидени концерти само в Германия и България. Именно заради турнето си в Германия Алла Борисовна няма да се прости с българската публика навръх националния ни празник, а на 4 март 2010 година в Зала 1 на НДК. За Пугачова нашата страна има  изключителна сантиментална стойност. От “Златният Орфей” през 1975 г. с Голямата награда за изпълнител на песента “Арлекино” на Емил Димитров  започва нейната “звездна” певческа кариера.
Петима от най-запалените почитатели на руската рок легенда „Машина времени“ ще имат уникалната възможност да се срещнат лице в лице със своите идоли на 10 март 2010 г., съобщават организаторите от DEGRIS. Имената на победителите ще бъдат изтеглени чрез жребий от общия списък на всички, закупили билети от сайта и разпространителската мрежа на eventim.bg! Руската рок легенда „Машина времени“ ще посетят за първи път България по покана на компания DEGRIS. Ветераните на руския рок идват у нас, за да представят  уникалния си юбилеен концерт - 40 години на сцена!

Станете почитател на Класа