Силвио Берлускони проговори за развода си

Премиерът на Италия Силвио Берлускони говори за първи път по италианска държавна телевизия за краха на връзката си със съпругата си Вероника Ларио, предадоха световните агенции. Премиерът се появи по РАИ Уно и отново поиска от Вероника да му се извини за нападките от предходните седмици срещу него и заради това, че му създава такива проблеми, като открито иска развод и говори за подробности от брака им, предаде Франс прес.
"Мисля, че този брак е свършил или е на път да свърши", каза Берлускони. "Това, което обаче не ми харесва, е, че такава история, която е свършила или е на път да свърши, става храна за журналистите, а би трябвало да си остане личен проблем", допълни премиерът.
По телевизия РАИ Уно Берлускони отрече обвиненията на съпругата си, че има връзки с непълнолетни момичета. В Италия подобни връзки се наказват от закона.
"Може ли един премиер да е толкова луд, та да се забърка в подобна ситуация", каза Берлускони по повод обвиненията на Вероника Ларио, предаде Ройтерс. Като един от мотивите на Вероника да поиска развод от Берлускони в неделя беше, че миналия месец той бил на парти на 18-годишната русокоса красавица Ноеми Летиция от Неапол. Пред в. "Република" Вероника обвини съпруга си, че дори не присъства на партитата за рождените дни на собствените си деца, но си позволява да присъства на тържество на младо момиче.
За телевизия РАИ Уно Берлускони разказа, че момичето е дъщеря на неаполитански предприемач, който той познавал. Берлускони призна, че не е имал намерение да ходи на тържеството. Той бил в Неапол за политическа проява, когато бащата на Ноеми Летиция му се обадил да го покани на партито. Тогава Берлускони не могъл да отхвърли поканата и отишъл на тържеството.
Премиерът заяви, че ако е имал нещо да крие във връзка с отношенията си с Ноеми, то той е нямало да позира с нея пред толкова много фоторепортери, отразили събитието, предаде ИТАР-ТАСС.
"Появих се там, придружаван от полиция, от ескорт, снимах се с всички на тържеството, как тогава човек може да твърди, че става дума за пикантна среща", каза премиерът, цитиран от ИТАР-ТАСС. Берлускони отрече и твърденията на съпругата си, че имал намерение да включи млади жени в предизборните листи на партията си „Народ на свободата“ за вота за Европейския парламент. Той каза, че жена му се е оставила да стане жертва на злостна кампания на клевети срещу него от страна на някои издания.
"Желая всичко най-добро на жена ми и не искам да говоря повече за отношенията си с нея", каза премиерът в края на интервюто.
Вероника Ларио, чието истинско име е Мириам Рафаела Бартолини и която е бивша актриса, поиска развод от Берлускони в неделя и предизвика, както самият премиер се изрази, "истинска буря", която той изобщо не очаквал, припомня Франс прес.



Сапунен сериал

Разводът на Берлускони заплашва да се превърне в сапунен сериал, пише испанският „Ел Мундо“. Вероника Ларио вече е наела за процеса стабилен адвокат, дама, която е била ангажирана в нашумелия случай с Елуана ( момичето, което преживя в кома 17 години). Адвокатката Морели, на 47 години, е специалистка по семейно право и е прочута с ревностната си привързаност към съблюдаване правата на жените. В скандала се намеси и Католическата църква, която по принцип е безмилостна към изневярата.
Напрежението расте, подклаждано и от скандалните снимки на Берлускони и младата красавица Ноеми, на чийто рожден ден беше засечен той. Те се появиха в „Кориере де ла сера“.
На тях се вижда как политикът се забавлява в компанията на млади жени. Берлускони отпива вино, усмихва се и разговаря с момичетата и с другите гости.
„Искат да ме ликвидират политически чрез измислени женски скандали“, казва Берлускони. При всички случаи скандалът тепърва ще се развива, прогнозират италианските журналисти.

Станете почитател на Класа