×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Вечер на диалектите се провежда на 16 юли

На 16 юли ще се проведе втората Вечер на диалектите, която ще обърне внимание на Северозападна България.  Гостите ще имат възможност заедно с актьорите Ивайло Захариев и Димитър Живков „да отидат на сватба" във Враца. Разбира се, гостите на сватбата ще са от най-различни населени места от цялата околност.  Враца и реагиона са пословично известни с трудни за произнасяне и за превеждане думи и изрази, но има още много с какво да бъдете изненадани.  Самият Димитър Живков е от Враца и това е един от неговите любими култови врачански изрази: „Кое а тавА, къде Оди нощно време по керемидите, яде на бабичките щипките и каа "ЖМДРЪЦ" - па тавА а маждрамУняк".
Събитието е второто от поредица Вечери на диалектите, с които организаторите искат да покажат богатството на българския език и да осигурят забавление, докато всички заедно си припомнят и разказват непреведими от български на български език срещи и разговори.
Инициативата се провежда с помощта на екипа на Секцията за българска диалектология и лингвистична география, част от Института за български език към БАН.
Дата: 16 юли (сряда)
Начало: 20:00 ч.
Адрес: ул. „Йерусалим" 1, E-motion Club, Chesterfield залата
Вход - свободен!

Ивайло Захариев е млад български актьор, който нашумя с ролята на доброто ченге Мартин в сериала „Под прикритие". Завършил е НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. В момента е актьор на свободна практика. Дебюта си на екрана прави с филма "Номер 1" на режисьора Атанас Христосков и продуциран от БНТ. Друг филмов проект, в който участва е "Пистолет, куфар и три смърдящи варела" на режисьора Георги Костов.
Освен на телевизионни и кино проекти, Ивайло се посвещава и на театрални такива. Участва в „Железният светилник", спектакъл на Великотърновския театър „Константин Кисимов" и в „Агенти", спектакъл, продуциран от Шуменския театър „Васил Друмев". С тези два спектакъла пътува много из страната и се среща с хора от най-различни населени места.

Димитър Живков е от Враца и също е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. Той е част от трупата на Сатиричния театър в София. Но е работил и в театрите в Сливен и Стара Загора. Играе в сериалите "Недадените" и "Отплата".
Носител е на наградата на Аскеер 2013 в категорията „Изгряваща звезда" за ролите на г-н Димитров, Здравко, Бабата, Взводния, Снайпера, Анна, Йоцко, Веси, Баце Мише, Спас Певеца, Стрина Милетка в авторския си моноспектакъл „Живак" Текста, посветен на особения светоглед, манталитет и чувство за хумор на врачани, написва сам.

Вечери на диалектите, е инициатива на E-motion Club, най-големият Bar&Play клуб в България. Разположен е на 1000 кв.м. площ и предлага съчетание на всички любими занимания. Разделен е на три просторни салона и разполага с отлични билярдни маси, снукър маси, електронни датс мишени, touch-screen маси за интерактивни игри, Xbox 360 Kinect (интерактивна игра, в която тялото ви се сканира и ви пренася директно в играта, където вие се превръщате в супер герой или поп звезда), библиотека, специална уиски витрина.

 

Станете почитател на Класа