×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

"Златен век" за посланика на Франция

Министър д-р Петър Стоянович ще награди с най-високото българско отличие в областта на културата – „Златен век" огърлие, извънредния и пълномощен посланик на Република Франция в България Н. Пр. г-н Ксавие Лапер дьо Кабан на тържествена церемония на 14 юли 2014 г., понеделник, от 11:00 часа в Тронната зала на бившия Царски дворец в София /Национална художествена галерия/ на пл. "Княз Александър I" №1.

Посланик Ксавие Лапер дьо Кабан ще бъде удостоен от д-р Петър Стоянович на Националния празник на Френската република с най-престижното отличие на българското Министерство на културата – почетен знак „Златен век" огърлие, за неговия голям принос и заслуги в развитието на културното сътрудничество между приятелските ни страни.
Както е известно, сътрудничеството в сферата на културата между Република България и Република Франция бележи несъмнен възход, като сме свидетели и на успешното реализиране на значими и за двете страни арт изяви и проекти. Един от основните двигатели за засиления културен обмен между нашите две държави е именно дейността на Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан, който притежава и много задълбочени познания за културната история на страната ни.

Станете почитател на Класа