×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

"Сцена край реката" събира елитни изпълнители

Държавна опера-Русе за четвърта поредна година е организатор на Музикалния фестивал „Сцена край реката", който ще се проведе от 27 юни до 1 август на две сцени - Летен театър – Военен клуб в Русе и залата на Държавна опера-Русе. Фестивалът се осъществява с любезното съдействие на Община Русе.
С две премиери стартира тазгодишното издание на фестивала – със спектакъла на оперетата „Графиня Марица" от Имре Калман на 27 юни, от 19.00 часа, следващият спектакъл е на 18 юли в зала Опера. На 1 юли почитателите на танца ще могат да посрещнат на сцената на Операта новата международна балетна продукция „Кармен" по хореография на Наталия Осипова. Темата „Кармен" продължава с едноименната опера на Жорж Бизе, която ще бъде представена на 9 юли."Трубадур" на Верди, „Севилският бръснар" от Росини и „Отело" на Верди са следващите безспорни оперни фаворити в афиша на фестивала – на 7 юли, 30 юли и 1 август. Избрани любими фрагменти от оперетата и мюзикъла ще прозвучат в концерт-спектакъла „От Виена до Бродуей" на 23 юли. Тази година Русенската опера подготвя два специални концерта за почитателите на популярната и филмовата музика. Русенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров ще гостува в четири града с вечните хитове на популярната шведска група АББА – концертът „ABBA TRIBUTE" ще бъде представен в Русе /11юли/, във Варна /на 12 юли/, Добрич /13 юли/ и Бургас /14 юли/. „ОСТАВАМЕ с песните на Борис Карадимчев" – концерт в памет на големия български композитор с участието на звездите на българската популярна музика ще бъде представен в Русе и Бургас на 15 и 16 юли.
Начален час на спектаклите в зала Опера – 19.00 часа, а на спектаклите и концертите на открито на сцената на Летния театър – Военен клуб-Русе – 20.00 часа.

Станете почитател на Класа