×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Кева Апостолова гостува в Българския културен институт в Лондон

 Кева Апостолова представи новата си театрална книга, посветена на голямата актриса Лора Кремен, в Българския културен институт  в Лондон. Поканата дойде от шефката на института Светла Дионисиева. В презентацията имаше и мултимедия – откъси от игралния филм „Звезди в косите, сълзи в очите" на режисьора проф. Иван Ничев и телевизионната постановка на Вазовата пиеса „С чужди - драг, вкъщи – враг" с участието на незабравимата Лора Кремен. След презентацията се проведе разговор с писателката за поезията й, за стихосбирката й, издадена неотдавна в Париж, както и за сп. „Театър", чиито главен редактор е самата Кева Апостолова.
Лора Кремен беше една от големите звезди на Театър „Сълза и смях". Тя е дъщеря на писателя Михаил Кремен – авторът на „Романа на Яворов", а самата актриса е кръстена на Лора Каравелова-Яворова. След големите обществено политически промени в България преди повече от 20 години, тя замина да живее във Франция – в началото в Париж , а до края на живота си (2012 г.) в малкото градче Сен Рафаел близо до Лазурния бряг. Там Л. Кремен направи аматьорски театър „Сълза и смях", който беше популярен и обичан в града.

За българите, които присъстваха на събитието, срещата с Кева Апостолова бе истинско удоволствие. Мислено те се върнаха в театралната история на София, съпреживяха скъпи спомени, припомниха си лица и събития, белязали  българската духовност през годините.
В краткото време на своя престой в Лондон Кева Апостолова пък успя да се влюби в река Темза ( "am in love with you, Thames river!", както пише във фейсдневника си) и, разбира се, в Окото на Лондон /London Eye.

 

Станете почитател на Класа