×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

"Златен век" за Никола Гюзелев

На церемонията на 20 май т.г. световноизвестният оперен певец Никола Гюзелев ще бъде удостоен посмъртно с най–високото отличие на Министерството на културата – наградата „Златен век" огърлие, за изключителни заслуги и принос в развитието на българската култура, като наградата ще бъде връчена на вдовицата на легендарния български бас Анна-Мария Гюзелева

17/05/2014 г., събота
За информация: тел. +359 9400 861, +359 94 00 863

Министър Петър Стоянович ще удостои на 20 май 2014 г. /вторник/ с традиционните годишни награди на Министерство на културата изявени творци и дейци на културата по случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.
Официалната церемония по награждаването ще се състои от 11:00 часа на 20 май т.г. в зала „Сцена 17" на Министерството на културата на бул. "Ал. Стамболийски"№ 17.
Наградите в отделните категории са: почетна грамота, плакет „Златен век" – печат на Симеон Велики, както и „Златен век" с огърлие.
Големият български оперен певец Никола Гюзелев ще получи посмъртно най–високото отличие на Министерството на културата – наградата „Златен век" огърлие, за изключителни заслуги и принос в развитието на българската култура. Високото отличие „Златен век" с огърлие ще бъде връчено на церемонията от министър Петър Стоянович на вдовицата на прочутия български бас - Анна-Мария Гюзелева. Именитият ни певец, който ни напусна в петък, беше в списъка на творците и артистите, които щяха да получат престижни отличия от Министерството на културата по повод предстоящия Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, но скръбната вест изпревари личното му награждаване.

Станете почитател на Класа