×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Предстои сесия за финансова подкрепа на културни проекти

Министерството на културата обяви конкурсни сесии за финансова подкрепа на фестивали в областта на професионалното театрално изкуство, както и за финансова подкрепа на фестивали и конкурси в страната в областта на професионалното музикално и танцово изкуство.
Подкрепата се определя чрез конкурс по документи, в който могат да участват юридически лица, вписани в Информационния регистър на културните организации на Министерство на културата. Общата сума за финансиране на проекти за всяка една от обявените сесии е 120 000 /сто и двадесет хиляди/ лева.
Срокът за подаване на документи за участие в конкурсните сесии е до 4 април 2014 г. включително, като те следва да се подават в Дирекция „Съвременно изкуство и художествено образование" в Министерство на културата на бул. "Ал. Стамболийски"17.
Формулярите за регистрация и кандидатстване могат да бъдат получени от интернет страницата на Министерството - www.mc.government.bg, в раздел Дирекции по изкуство и култура, Дирекция „Съвременно изкуство и художествено образование".

Министерството на културата обявява конкурсните сесии за финансова подкрепа на фестивали в областта на професионалното театрално изкуство, както и за финансова подкрепа на фестивали и конкурси в страната в областта на професионалното музикално и танцово изкуство, на основание чл.14, ал.2, т.1 от Закона за закрила и развитие на културата /ЗЗРК/. Този законов текст задължава МК да провежда политика за закрила и развитие на културата чрез финансово подпомагане на културни инициативи, целеви програми, творчески проекти и други след провеждане на конкурси.

Станете почитател на Класа