×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 277

Георги Липовански гостува в галерия "Арте"

Георги Липовански гостува в галерия "Арте" от 21 март до 7 април. Георги Липовански завършва Художествената академия, специалност Графичен дизайн при проф.Александър Поплилов, 1974г. От 1992 е директор на Националната галерия за чуждестранно изкуство /НГЧИ/ и председател на секция "Графичен дизайн" към СБХ. Заместник-министър на културата през 1997г.

Работил е в областите: графичен дизайн, пространствен дизайн, илюстрация, стенопис, живопис. Автор на знака на СДС - "лъвчето".

Над 200 участия в групови и индивидуални изложби (приложна графика, приложни изкуства, оформление на книгата, карикатура, градската архитектурна среда) в България и в чужбина. Носител на награди от Куба, СССР, Италия, Белгия и др.

Георги Липовански е носител на наградата на София -"Изобразителни изкуства" 2009г. за изложбата му в столичната галерия "Арте".

Настоящата изложба, по традиция в галерия Арте, е по повод 65 годишнината на художника и е среща на приятели и почитатели с реалистичните платна на един от перфекционистите в българската живопис. Насладете се на остроумните хрумки и изящното изпълнение на Жожо - както го наричат приятелите.

Станете почитател на Класа