Над 30 000 души избраха победителите в наградите на БГ Радио

Над 30 000 души гласуваха за победителите в 10-ите юбилейни годишни награди на БГ Радио, раздадени в неделя вечерта. Тази година слушателите гласуваха за музикалните отличници на последните две години, защото през 2011 г. вместо церемония, радиото направи голям концерт в София. Шоуто откриха Елица и Стунджи. Втора по ред, но не и по право, бе Лили Иванова. Тя представи най-новата си песен “Ти не си за мен” и за пореден път показа защо ще си остане примата на българската сцена. Както обикновено г-ца Иванова бе заложила на черното в своя стайлинг и приличаше на малка черна птица в средата на сцената. Тя подготвя грандиозно шоу на 22 ноември и обеща дотогава всеки месец да показва по една нова песен.
Дойде време за група на годината. Въпреки сериозната конкуренция в лицето на „Мастило“, "Акага", PIF и „Д2“, микрофончето отиде при Mary Boys Band. То им бе връчено от Илиана Раева и отбора по художествена гимнастика. Но какво е истинско шоу, ако го няма Васил Найденов. Заедно с Мария Илиева изпълниха “Болката от ляво”. Въпреки техническите проблеми с микрофона Васко Кеца се измъкна професионално от ситуацията. Цялата церемония бе реверанс към поколенията и подаване на ръка от по-старите към по-младите. Графа удари рамо на Бобо и Печенката, с които представиха „Дим да ме няма“. Парчето се очертава следващия летен хит. Сред дамите малко изненадващо на фона на номинираните кралици на поп сцената - Мария Илиева и Белослава, с приз си тръгна Рут Колева. Малко по-късно заедно с Белослава изпяха I care. Те бяха отличени за БГ дуо/ трио. Лора Караджова отново заложи на провокацията с изпълнението на Motivation, a малко по-черни ритми вкараха Symphonics с Whatever She Wants.
Явно никой не може да спре и откритието на Миро - Дивна, която прибра микрофончето за дебют на годината, като не пропусна да му благодари за подкрепата. 14-годишната певица представи новото си парче The One и впечатли с една от най-свежите визии на церемонията. Тя бе заложила на смела зелена пола, кубинки и бял войнишки шинел. Песента й „ Ти не можеш да ме спреш“ бе отличена и за най-добрата през последните две години. Мариана Попова получи наградата за БГ текст за „Чуй ме“. Графа заслужено си тръгна с приз за албума „Невидим“. Любо Киров пък стана изпълнител на годината и благодари на всички, които са оценили хората, които си „чупят краката, за да правят музика“. През есента на миналата година по време на концерт той си счупи крака. За видеоклип бе отличен реж. Васил Стефанов за “Заедно” (Графа, Любо, Орлин).
Освен деветте награди, за които гласуваха слушателите, БГ Радио връчи и традиционните си награди „БГ вдъхновител“ и „БГ посланик“. Тази година статуетката „БГ вдъхновител“ отиде в ръцете на Дони и Момчил. Момчил благодари на семейството си, а Дони призова младите изпълнители да стъпят на раменете на по-старите и да стигнат още по-високо. „Паузата в музиката е най-важна. Ценете тишината“, каза още изпълнителят на „Ближи си сладоледа“. Емблематичната им песен „Малкият принц“ прозвуча на нов глас от двама млади изпълнители от риалити формати на две конкурентни телевизии - Стелияна от „Гласът на България“ и Богомил от X Factor. Боги се беше постарал с визията си, но Стелияна явно бе забравила, че ще излиза на сцената, и се появи по дънки и блузка. Другата награда, която се решава изцяло от екипа на радиото, „БГ посланик“, получи Йордан Йовчев – най-успелият български гимнастик и единственият в целия свят, който ще участва за шести път на олимпиада, тази година в Лондон. Софи Маринова също излезе на сцената, за да изпее песента, с която ще ни представи на "Евровизия" - "Любов без граници".

Станете почитател на Класа