"Априлска вещица"

Романът е мистичен психологически трилър с фантазни елементи, главно чрез включването в своята структура на водещата мистична линия на главната героиня.  Още с появата си романът носи на шведската писателка Майгул Акселсон главозамайващ успех и най-престижните литературни награди на Швеция. Книгата е преведена на повече от 25 езика в милионни тиражи. В центъра на пронизващата съвременна драма е сложно преплетената съдба на четири жени, които по силата на обстоятелствата стават сестри – лекарката Кристина, физикът изследовател Маргарита, алкохоличката и наркоманка Биргита и парализираната по рождение Десире, която не може нито да ходи, нито да говори. Изоставена от майка си на милостта на социалните служби, Десире е надарена с остър ум и удивителни способности. Запознавайки се с трудовете на гениалния физик Стивън Хокинг, тя прониква в тайните на атомите и осъзнава своите свръхестествени способности. Тя е априлска вещица и следвайки персонажа от разказа на Рей Бредбъри, лети през времето и пространството.
Борба за оживяване, преодоляване на самотата и търсене на любовта – това е емоционалният фон, върху който се разгръща повествованието, където реалното и повседневното органично се свързват със свръхестественото и мистичното. Това е едновременно притча и безмилостно огледало на съвременния ни живот.
Монументална психологическа драма, изпълнена с тъга, състрадание, а също и с тежък поток на съзнанието, понякога на границата на отчаянието.

Станете почитател на Класа