"Джак и Джил" с рекорд на "Златните малинки“

Адам Сандлър и неговата комедия "Джак и Джил" поставиха рекорд на "Златните малинки" с цели десет антинагради за най-лошите филми, предложени от Холивуд през 2011 г. За първи път в 32-годишната история на фондация "Златните малинки" един филм печели антинагради във всички категории както за самия филм, така и за представянето на актьорите, за режисура и сценарий.
Самият Сандлър, който получи рекордните 11 номинации, спечели в категориите за най-лош актьор и най-лоша актриса за ролите си на главните герои, мъж и жена, в "Джак и Джил".
45-годишният актьор спечели също антинаградата за най-лоша екранна двойка, както и за най-лош сценарий. Още при обявяването на номинациите организаторите на церемонията заявиха, че това за абсолютен исторически рекорд, който почти двойно е надминал предишния "лидер" Еди Мърфи.
Ветеранът Ал Пачино, който играе самия себе си във филма, получи антиотличие за най-лош актьор в поддържаща роля, а Дейвид Спейд беше "удостоен" с антинаградата за най-лоша поддържаща актриса за ролята си на Моника.
Тази година организаторите промениха времето на провеждане на церемонията, като обявиха номинациите в навечерието на раздаването на наградите "Оскар", но оставиха връчването на антинаградите за 1 април, Деня на лъжата.
Наградата е измислена от американеца Джон Уилсън, за да се въздаде полагаемото на най-слабите и халтурни творби на големия екран.
Покритата със златна боя пластмасова малина на постамент, увенчан с кинолента, се присъжда от международно жури, в което влизат 650 пишещи за кино журналисти от 20 страни. Силно символичен е фактът, че цената на ярко блестящия приз е под 5 долара.

Станете почитател на Класа