Предстои продажбата на легендарно имение

Пускат на търг едно от най-скъпите имения в САЩ, което е легендарно и уникално и заради факта, че в него 35-ият президент на САЩ Джон Кенеди и съпругата му Жаклин са изкарали медения си месец през 1953 г.
Къщата е построена през 1925 г. в знаменития район на Лос Анджелис - Бевърли Хилс, а цената от 95 млн. долара е съизмерима с имота, който се нарежда сред най-бляскавите недвижими собствености в САЩ. Ценителите отчитат и факта, че на това място са снимани и няколко сцени от легендарния филм ""Кръстникът".
В къщата с площ почти 6,5 хиляди кв. м има 29 спални, 40 бани, нощен клуб и киносалон. Заобикалят я живописни градини, два тенис корта и 22-метров басейн, както и място за приеми, на което се събират 400 души.
Стените са облицовани с оригинална теракота, а в цялостната архитектура са вплетени елементи в испански и италиански стил.
Проектът е бил направен от Гордън Кауфман, известен с участието си в строежа на големия язовир "Хувър" на долното течение на р. Колорадо през 1936 г. Сегашният собственик е банкерът Милтън Гец, но през годините имението е било притежание и други личности. Сред тях е американският медиен магнат Уилям Хърст - един от създателите на т.нар. жълта преса.

Станете почитател на Класа