Калин Врачански е новият „Любимец 13”

Звездата от „Стъклен дом“ Калин Врачански е носителят на тазгодишната награда „Любимец13“, която се връчва за шеста поредна година. Призът е единственото театрално отличие у нас, което се присъжда по преценка единствено на публиката.
Калин Врачански става „Любимец 13” за 2011 г. заради ролята си на Д’Артанян в представлението „Тримата мускетари” на театър „София”. Актьорът ще получи приза си на специална галавечер в Димитровградския театър на 24- март, по времето на която ще бъде изиграно и представлението „Смях в залата”.
„Публиката избра Калин Врачански за „Любимец 13” заради таланта и професионализма, заради искреното излъчване и усмивката, която стопява ледове. Желаем му успех и сме сигурни, че Апостол Карамитев бди над него!”, коментира директорът на драматичния театър в Димитровград Тодор Боянов.
Специалната награда „Любимец 13” е учредена през 2006 г. в името на патрона на театъра в Димитровград и любим актьор на поколения българи - Апостол Карамитев. Преди всяко представление зрителите получават анкетни карти, в които са номинирани артистите от предстоящия спектакъл. Попълнените карти се пускат в специални урни и се обработват в края на всяка календарна година. Актьорът, получил най-висока средноаритметична оценка от публиката, е новият носител на годишната награда. Калин събра възможно най-високия брой точки, формиращи бал 6:00.
Досегашните носители на наградата „Любимец 13” са: Валентин Танев, Ивайло Христов, Камен Донев, Христо Мутафчиев и Асен Блатечки.

Станете почитател на Класа