Bond пристига у нас на 25 април

След десетилетие отсъствие от българската сцена най-успешният струнен квартет в света Bond пристига отново в България за концерт на 25 април в зала 1 на НДК по покана на продуцентска компания АРТ БГ.
Гостуването на Bond у нас е част от европейското им турне, с което четирите изкусителни дами ще представят най-новия си албум Play, издаден през 2011 г.  Това е четвъртият студиен албум на формацията и по думите на самите Bond в него се усеща значително източноевропейско влияние. Както и в останалите издания на красивите музикантки класическото кросоувър звучене е в основата на 13-те композиции от Play, където класика и поп се срещат очи в очи. Верни на стила си, Bond са твърди в намерението да очароват българската публика с много сексапил, качествен звук и шоу изненади.
Билетите за концерта на Bond на 25 април тръгват в продажба  на цени от 30 до 60 лв. в билетен център НДК и в мрежата на Eventim и неговите партньори, между които вериги магазини „Германос“, „Пикадили“, „Офис 1“, бензиностанции OMV и др. Вond започват своята дейност като музикален колектив през 2000 година и оттогава насам продават над 4 милиона копия от албумите си, което заслужено им отрежда титлата „най-продаван струнен квартет на всички времена“. Настоящият състав на Bond е Таня Дейвис (първа цигулка),  Еос Чатър (втора цигулка), Елспет Хенсън (виола) и Гай-И Уестерхоф (чело), след като Хейли Екър напуска групата през 2008 г., за да се посвети на майчинството. Още с дебюта си момичетата разгневяват част от почитателитe на класическата музика, но впоследствие печелят още повече фенове, като разширяват жанра и го правят по-достъпен за масовата публика.  Доста се спори около определянето на интерпретациите им като класическа музика, но самите членове на квартета се определят като "изпълнители на класическа музика, решили да внесат малко поп в изпълненията си".

Станете почитател на Класа