Вилле Хилтула влиза в шоу на Софийската филхармония

«Танго!», уникално шоу на Вилле Хилтула. И Quarto Quartet ще разтърси довечера столичната зала „България“. Зад проекта застават Софийската филхармония и посолството на Финландия. Финландският изпълнител на бандонеон и композитор Вилле Хилтула, име познато от световните сцени, работи с увлечение с българския квартет.
В програмата са включени 20 инструментални и танцувални композиции от стила «Танго нуево», който обединява аржентинското танго с популярните търсения на съвременната музика и характерното звучене на джаза.
Проектът «Танго!» е новаторско начинание, в което всичко е уникално - от авторските аранжименти, дело на световната звезда на тангото Вилле Хилтула (Финландия), до изпълнителските интерпретации на блестящата камерна формация Quarto Quartet. Аранжиментите на композициите, подготвени от Вилле Хилтула специално за Quarto Quartet, пресъздават по уникален начин оригиналните мелодии на знакови композиции на танго и са по същество самостоятелни произведения.
Вилле Хилтула учи бандонеон и аржентинско танго в Ротердамската консерватория. Работил е с редица големи имена на аржентинското танго като Roberto Alvares (Color Tango), Alfredo Markucci, Victor Villena (Gotan Project) и др., както и с групите Blof и Nuspirit Helsinki.
Според много европейски музикални критици Quarto Quartet е един от най-интересните български камерни състави. След десетките си концерти у нас и в чужбина с едни от най-сложните творби от класиката, между които последните квартети на Бетовен и клавирните квартети на Брамс, на 17 февруари те ще предложат на публиката една необичайна програма от танго-композиции от Астор Пиацола и Густаво Байтелман. Много от тях ще бъдат изпълнени за първи път на българска сцена.

Станете почитател на Класа