„Дефрейдж“ взривяват Sofia Live Club

Млада рок група от Естония ще разтърси феновете на алтернативния рок в София. Музикалният вихър се завърта на 17 февруари, петък, в клуба за жива музика Sofia Live Club. Това е първото гостуване на естонците у нас. След големия успех на дебютния албум "Чакал" на групата през януари миналата година през септември „Дефрейдж“ вече стягат първото си турне извън пределите на родната Естония. Първоначалните дестинации са три балкански страни - Сърбия, Румъния и България. Славата на музикантите обаче се разнася с все по-голяма скорост и на все по-далечни разстояния, затова и програмата им до края на 2012 година вече е запълнена с 24 гостувания в 10 европейски страни, а съвсем в края на годината и в САЩ. Макар и млада, бандата има стабилно присъствие на музикалната сцена. За неин създател всички единодушно сочат Кари Кернер - ритъм китарист в „Дефрейдж“, човека, който пише и музиката, и текстовете на всичките парчета. Именно Кари привикал останалите музиканти в ранните месеци на 2007 година. Отначало музикантите били петима.
По-късно към тях се присъединил и "крещящият" вокалист Андре Калдас. И независимо от различните градове, в които са родени членовете на секстета, онова, което прави здравата спойка помежду им, е любовта към музиката.
"Свързват ни, разбира се, и много други неща - ние сме приятели, всички сме млади и енергични, искаме да работим, искаме и да се забавляваме - приличаме си и по възраст, и по темперамент, и по вкусове, но най-вече си приличаме по страстта към нашата музика", казва Aрви Там, пресмениджърът на „Дефрейдж“. Името на групата дошло съвсем случайно и спонтанно - харесало им, че в него присъства думичката rage - ярост. Оттук и големият им хъс за "яростно шоу". „Може ли да се каже, че вие сте едни
"сърдити млади мъже?“ "Да, всички сме такива, сърдити млади мъже, които правят музика с яростна любов", уточнява Кари Кернер. Често в музиката ни има голяма доза протест - по най-различни поводи. Държим на това всеки да има свободата да изразява собственото си мнение по различни въпроси. И ако това мнение е различно - какво от това, продължава лидерът на групата. Нека всички ни чуят, искаме посланието ни към хората да звучи високо и ясно. На въпроса, кои са техните идоли, онези, на които подражават, които харесват и чийто саунд преследват, членовете на групата отговарят простичко - елате на шоуто, чуйте ни и ще се досетите! По отношение на живото изпълнение пред
публика „Дефрейдж“ винаги са искали само едно - да ги приемат радушно, хората да поемат музиката им, да им се радват и да се забавляват. Това се отнася не само за публиката на различните сцени в Естония, но и за публиката в чужбина.
Според Арви Там започналото неотдавна европейско турне е много амбициозна задача и носи на музикантите безкрайно вълнение и още повече хъс за общуване. Не крият, че с най-голямо любопитство очакват турнето си в САЩ и реакцията на американците. Но където и да се появят - Европа или Америка, ще направят всичко възможно да се получи страхотно шоу. "Това се отнася и за българските рок фенове", заканват се „Дефрейдж“ - само елате да ни чуете и после пак ще си говорим!"

Станете почитател на Класа