ЕasyJet награди поетеси от Пловдив и Монтана

Светлина Трифонова от гр. Пловдив и Петя Методиева от гр. Монтана станаха победители в конкурса на easyJet за най-романтично стихотворение по повод Св. Валентин. Te спечелиха безплатни самолетни билети за двама до Лондон и Манчестър.
В предизвикателството се включиха 120 българи, които изразиха по неповторим начин своите чувства към обичаните от тях хора. В продължение на над 10 дни те имаха възможността да напишат свои собствени творчески произведения като допълнения към предварително зададени начални стихове от талантливата българска писателка Мария Василева. Нейният блог „Разпилени парченца” събра над 180 романтични предложения, които впечатлиха журито на конкурса.
Нелеката задача да определят най-добрите участници имаха самата Мария Василева, главният редактор на списание Amica Богдана Златева, водещият на „Новини” по БНТ Георги Любенов, както и представители на easyJet. Високо оценени от тях бяха авторски творби, отговарящи на критерии като „ритмичност на звучене”, „нестандартна идея”. Светлина Трифонова и Петя Методиева ще летят с easyJet до Лондон и Манчестър. Те ще могат да споделят с Мария Василева и нейния блог своите преживявания след пътуването си във Великобритания.  „Впечатлени сме от големия брой участници и най-вече – от страхотния стил на писане и лиричността на произведенията. Поздравяваме всеки един участник за това, че се осмели да изрази по такъв красив начин своето отношение към любимия за него човек. Изборът на победител бе трудно решение и смятаме, че всеки един от участниците заслужава подобна награда. Поздравяваме Светлина и Петя и им пожелаваме приятно изкарване с easyJet в Лондон и Манчестър”, коментира след определянето на победителите Питър Воец от easyJet.

Станете почитател на Класа