Мъжка мода за напреднали

Тенденциите на сезон пролет-лято 2012 очакват с нетърпение покачването на температурите, за да завладеят мъжкия гардероб. Тази година обаче момчетата може и да не се откажат лесно от луксозните, топли материи на зимата, защото дизайнерите са им подготвили дъждовна и хладна пролет. Те прибавят дъждобрани в гардероба в допълнение към плетивата. За радост, под водоустойчивите връхни дрехи се крият екзотични принтове, костюми в ярки цветове и още много свежи трендове.
Като пълна изненада топлите плетени облекла отказват да напуснат мястото си в гардероба. Нещо повече – те са една от най-актуалните тенденции за пролет-лято 2012 и присъстват на почти всички подиуми. Връхните дрехи от водоустойчиви материи също са на мода. Задължителната за топлия сезон цветна палитра се появява съвсем изненадващо и при костюмите, които традиционно са обсебени от по-тъмни нюанси.
Носят се без вратовръзка, с небрежно отворена около врата риза. И въпреки че вратовръзката тотално отсъства от модните подиуми, елегантната визия не е невъзможна. Тя може да се постигне с помощта на класическо двуредно закопчаване, актуално за поредна година. Свободните кройки също са предпочитани. Те се представят под формата на оувърсайз връхни дрехи, както и на свободни сака с широки рамене. Небрежната визия се пренася и върху панталоните, които са широки и комфортни. Късите панталонки са добра алтернатива на класическите тесни модели. По подиумите се разхождат и тесни ретро модели. Независимо от кройката си обаче, панталоните се характеризират със специфична дължина, достигаща едва до глезена или навити крачоли. Тенденцията на карираните облекла се оказва изключително устойчива. Тя внася доза аристократизъм в мъжкия гардероб. Едрото каре се комбинира с дребно или с широко цветно райе. През миналата година тоталният хит при материите беше ленът. Сега дизайнерите имат нов любимец – луксозната коприна, която обсебва визията. Появява се под формата на класически елегантни шалове и феерични ризи. Ризите, панталоните и саката напомнят външния вид на цветни копринени шалове. Силна тенденция са и нестандартните принтове. Изображенията са цветни и иновативни – екзотични тропици, хавайски мотиви, флорални изображения. През миналата година мъжът беше пътешественик, през тази той е спортист. Съвсем естествено, Летните олимпийски игри, които ще се проведат през август в Лондон, влияят върху модните предложения и олимпийският огън вече е принтиран върху тениски. Някои колекции са вдъхновени от голфа и спортната екипировка. Мъжете ще предвкусят идващото лято с повече ентусиазъм. Плажният стил създава усещането за страст и любов. Плетените облекла са в цветове, сякаш отмити от морските вълни. Романтично бяло, екрю, бледосиньо, бледомораво и лилаво създават оригинални цветни контрасти. Материите играят основна роля за безгрижното настроение и най-вече чистата коприна, изработена по различни технологии. Microsilk е специална коприна за ушиване на костюми, тренчове и сафари якета, а Silkco е комбинирана с памук за гладък ефект при шлиферите. Връхните дрехи се съчетават с ефирни поло-блузи и дуо вратовръзки върху копринени ризи. Аксесоарите са по-„земни” – сандали и обувки с връзки със здрави подметки от естествена гума и чанти с изчистени линии.

Станете почитател на Класа