Арканхел пее фламенко в Sofia Live Club

Оригиналният изпълнител на фламенко Франсиско Хосе Арканхел Рамос гостува в Sofia Live Club на 3 февруари. Изявата е организирана от „Джаз плюс“ с любезната подкрепа на посолството на Испания и на институт „Сервантес“. Франсиско Хосе Арканхел Рамос с артистичен псевдоним Арканхел ще представи новия си албум Quijote de los sueños („Дон Кихот на мечтите“), а софийската публика ще се наслади на "канте хондо" в най-чистия му и оригинален вид. Рамос е новият, оригинален изпълнител на сцената, с дълбоки познания в традиционното фламенко, респект към корените и нестихващ интерес към откриване на нови пътища, които определят неговото изкуство.
В Quijote de los sueños Арканхел предлага едно въображаемо пътешествие между двата бряга на една и съща река - на традицията и авангарда, като рисува една богата емоционално картина и не оставя никого безпристрастен, защото зрителят става свидетел на истинско изкуство, което се ражда от сърцето.
Неконформист и неуморен в търсенето на нови нюанси, той се чувства много уверен в разкриването на двете си противоположни страни - виждаме и бунтарския му, винаги търсещ дух, и наследения от предците му традиционен поглед.
От тази алхимия се ражда този изпълнител от Уелва, който независимо от младостта си има солидно професионално досие, като първата му поява на голямата сцена е директно на Биеналето в Севиля през 1998 г., където е обявен за сензация.
Този великолепен дебют му дава възможност да работи в следващите години в трупите на едни от най-големите в танца, като Кристина Ойос, Исраел Галван, Ева Ла Йербабуена, Хавиер Барон и кой ли още не. Периодът на акомпаниращ певец завършва през 2001 г. с издаването на първия му диск Arcangel, последван от La calle perdía от 2004 и Ropavieja от 2007 г. Арканхел не върви по пътеката на конвенционалното, нито пък сляпо следва идолизираните фигури във фламенкото, а изгражда свой облик, който отговаря на виждането му за съвременното фламенко, пълно с импровизация и нов живот.
Пеенето на Арканхел е най-искреното отражение на вътрешното му аз. Затова и той разчита на артисти, които споделят неговото виждане и в чиято компания той се чувства уютно, като китариста Мигел Анхел Кортес и перкусиониста Аугустин Диасера, които ще го съпътстват и при появата му у нас.

Станете почитател на Класа