Константин Константинов подреди "Бъдещите поколения"

“Бъдещите поколения“ се нарича изложбата, която талантливият художник Константин Константинов е подредил в галерия “Лик” на столичната улица „Лайош Кошут“ 37. Платна с удивителен колорит се запечатват трайно в съзнанието на посетителя, надникнал дори за броени минути в галерията. Те носят светоусещането на един необикновен творец с неспокоен дух, от когото определено могат да се очакват бъдещи изненади.
Роден е в Пловдив през 1985 година. Не е мислил, че ще рисува, въпреки че маята я има. Баща му е художник, а под тепетата това е повече от знамение. Защото духът на изкуствата на това място е винаги жив и обладава талантливите хора.
Пътят на Константин Константинов минава през художествения факултет на Търновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Там, в старопрестолния град, се дипломира като магистър по изобразително изкуство. И този град оставя отпечатък върху съзнанието му, като го подтиква да търси оригиналната творческа изява. През 2007-а на Четвъртото национално състезание за млади художници и писатели „Духът на пролетта“ в памет на Жорж Папазов Константин Константинов получава III награда в категория „Изкуство“. Първата му самостоятелна изложба е в столичната галерия „Ирида“ – за да направи експозицията, го подтиква Георги Тошев, негов приятел и ценител. По стечение на обстоятелствата първата си значителна художествена изява - голяма самостоятелна изложба, Константин Константинов прави зад граница – в галерия в Ню Джърси в САЩ. Това е големият стимул да продължи да работи и да се стреми да излага. Активен участник е в групови изложби под тепетата.
С какво впечатлява експозицията „Бъдещите поколения“? Преди всичко с разкрепостеното мислене, с ведрите внушения и богатия колорит. Определено картините на Константин Костантинов се харесват на публиката – затова и първите откупки не закъсняха. Самият художник си дава сметка колко ограничен е пазарът на картини днес у нас, затова той не е обладан от идеята на всяка цена да продава. „Аз се стремя моите неща първо да удовлетворяват мен, но се надявам да се харесат и на други хора“, казва художникът.

Станете почитател на Класа