Скулпторът Нунцио Бибо излага у нас

Италианският творец Нунцио Бибо ще се представи със самостоятелна изложба от скулптури, озаглавена „Италия – България, раждането на един диалог”, на 6 юни в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София.
Организирана от Италианския културен институт в София, изложбата е част от инициативата „Павилион на Италия по света“ и е свързана с Биеналето на модерното изкуство, което се открива във Венеция.
Инициативата се вписва и в честванията по случай 150-годишнината от Обединението на Италия и поради тази причина се превръща в събитие от особено значение, тъй като представлява повод за съпоставка и диалог в света на изкуството с многобройни и отдалечени една от друга художествени реалности, много често пренебрегвани. Италианският художник, избран да представлява връзката между Италия и България, е Нунцио Бибо. Изложбените творби са около 50 на брой, половината от които подготвителни рисунки и скици на самите скулптури. През целия период на експозицията ще бъде прожектиран видеоматериал, показващ художникът и неговите творби по време на създаването им. Нунцио Бибо е италиански художник тясно свързан с България както от творческа, така и от професионална и чисто лична гледна точка. Притежава къща в София и по време на едно от многобройните си посещения в България се запознава с настоящата си съпруга Екатерина, от която има един син – Джузепе.

Станете почитател на Класа