Статуетки на Вежди Рашидов и Ставри Калинов за дамите в бизнеса

Истинско бижу на пластическото изкуство е статуетката на Вежди Рашидов, с която ще бъде удостоена дамата, носителка на приза „Жена, предприемач на 2010-а”. Галата по награждаването ще се състои на 19 май в хотел “Шератон”, където ще се събере дамският бизнес елит на нацията. Организатор на събитието е Клубът на жените предприемачи и мениджъри в България с председател г-жа Мариана Печеян. Конкурсът е под почетния патронаж на първата дама г-жа Зорка Първанова, а шеф на журито, което ще определи най-добрите дами в бизнеса, е министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.
Друга стилна статуетка ще отиде при най-добрата сред жените мениджъри на България. Статуетката е дело на Ставри Калинов и изобразява стройна и красива женска фигура.
Клубът на жените предприемачи и мениджъри е най-авторитетната неправителствена организация у нас, която обединява дамите в БГ бизнеса. Учреден е на 19 май 2003 г. Кръстници на сдружението са тогавашният председател на Българската търговско-промишлена палата ( БТПП) Божидар Божинов и първата дама на Република България Зорка Първанова. През годините клубът реализира различни инициативи, чиято цел е да сплотят дамите в бизнеса. В момента в клуба членуват над 100 жени, които развиват бизнес в различни сектори на българската икономика, индустрия и култура. Те имат свои представители в машиностроенето, хранително-вкусовата, химическата и шивашката промишленост, в образованието, туризма, хотелиерството и ресторантьорството, земеделието, услугите и др.
Целта на клуба е да се насърчи женското предприемачество. На базата на непосредствените контакти между членовете, той стимулира бъдещото им сътрудничество и партньорство. Мисията на клуба е не само да издигне авторитета на жените в бизнеса, но и бизнесът да става все по-атрактивна сфера за изява на българката. Клубът е в партньорски отношения със своя швейцарски съименник и през 2005 г. беше удостоен от него с приз за най-успешно развиващ се дамски клуб от страните в преход.


Номинации

Авторитетното жури вече определи 11 кандидатки за финалния етап на надпреварата. Те проведоха събеседване на тема „Наличие на добри практики за управлението на компанията и човешкия капитал”. Ето и имената на номинираните:
Бистра Илиева, собственик на консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”, Надежда Цонева, управляващ съдружник в СПА комплекс “Винпалас” в Арбанаси,
Ренета Даньовска, собственик на адвокатска кантора „Стоянов Даньовска и партньори”,
Светлана Гюрджеклиева, едноличен собственик на „Строй контрол корект” ЕООД, Пазарджик, и „Проект консулт инженеринг” ЕООД, Мариана Ненова, изпълнителен директор на спортен комплекс ДЕМА, София, Йорданка Виячка, едноличен собственик на „АВЛ – София” ЕООД, София, Анушка Спасова Вальова-Колева, председател на борда на директорите и собственик на „Водно строителство” АД-Хасково, Евелина Иванова, изпълнителен директор ВДГ АД - Вандергеетен, София, клон на белгийската фирма “Вандергеетен експорт”, доц. инж. Дешка Маркова, ректор на Технически университет- Габрово, Стефка Капанова, управител на „Лукс инвест” ООД-Габрово, Жанет Попова, управител на фирма АМЕТ ООД-София.

Станете почитател на Класа