Проблем с концерта на "Омега" в НДК

Концертът на знаменитата унгарска рок група „Омега“ бе помрачен в събота вечер от технически проблеми. Самият концерт закъсня почти с половин час, защото музикантите правиха акустична репетиция до последно и публиката влезе в зала 1 на НДК едва в 20 часа, за когато беше обявено началото на концерта, съобщи БГНЕС.
Заради проблеми с озвучаването музикантите бяха принудени да прекъснат концерта след четвъртото си изпълнение. Тъй като паузата продължи около час, част от зрителите си тръгнаха. За щастие на най-верните почитатели на „Омега“ обаче те отново се качиха на сцената и продължиха концерта си малко след 21,30 ч., съобщи news.bg. Групата е помолила екипа на БНТ да не записва концерта им, защото не е това, което трябва да бъде, допълва БГНЕС. Заради нелепата ситуация музикантите се почувстваха длъжни да се извинят на феновете си и да уточнят, че случващото се не е по тяхна вина. Напук на лошия звук и организация, „Омега“ се раздадоха докрай.
Разочарованите хора в залата коментираха нелепата ситуация със смяната на ръководството на НДК. Посланикът на Унгария в София Юдит Ланг излезе сама на сцената и представи „Омега“ и участието на групата в Седмицата на унгарската култура. Преди с чуждестранните гости на сцената излизаше и бившият директор на НДК Христо Друмев.
За щастие концертът на уникалния Симфоничен оркестър на Будапеща „100 цигански цигулки” премина великолепно в петък вечерта и без технически проблеми.

Станете почитател на Класа