Ал Пачино отново в ролята на Кръстник

Ал Пачино, артистът, който обезсмърти себе си с ролята на Дон Корлеоне във филма „Кръстникът“, съобщи, че отново ще играе супермафиот. 71-годишният актьор ще се снима във филм за Джон Готи, топмафиота от Бронкс. Заглавието на новата лента е Gotti: Three Generations („Готи, три поколения“), в главната роля играе Джон Траволта. Ал Пачино ще се превъплъти в любопитен персонаж – Нийл Делакроче, ментор и съветник на семейство Гамбино, което се е настанило в Куинс, за да върти престъпен бизнес. Готи-младши обаче се е решил да излезе от него. Това ще породи скандали и драми. Премиерата е насрочена за януари 2013-а, режисьор е Бари Левинсън ("Анализирай онова"). Същият режисьор направи с Ал Пачино Hou Don't Know Jack, филма, който донесе на актьора „Златен глобус“.
В новия проект участва и актрисата Кели Престън (в живота – съпруга на Джон Траволта), която играе съпругата на Готи. Включена е и истинската щерка на семейство Траволта, Елла Блу, която е дебютантка в киното. В екипа е и Джо Пеши, както и скандалната Линдзи Лоън. За Джо Пеши участието е изключително интересно, тъй като напоследък той избягва да се снима. Все още не е известно кой ще изиграе младия наследник на фамилията Готи. Според сп. "Ню мюзикал експрес" най-големи шансове за ролята има Джеймс Франко ("127 часа").
71-годишният Ал Пачино, носител на „Оскар“ за участието си в „Усещане за жена“ (1992), ще бъде ангажиран тази година в три филма, един от тях, Wilde Salome, като режисьор.

Станете почитател на Класа