Радина Кърджилова с премиера в Модерен театър

Новата версия на „Живот в три версии” – мрачна комедия на нравите, написана от най-популярната и интересна френска съвременна авторка – Ясмина Реза, ще се играе довечера в Модерен театър. В главната роля блести Радина Кърджилова („Тилт”, „Стъклен дом”), партнират й Ивайло Драгиев („Тилт”) и Кристина Янева и Георги Вачев. Постановката е под режисурата на Ивайло Христов и е копродукция между Модерен театър, Пловдивския и Сливенския драматичен театър.
Пиесата на Ясмина Реза – дръзка, насмешлива, горчива, секси и умна, си играе с вариантите, по които може да се случи всяка приятелска вечеря. Три версии на една привидно банална ситуация, в която всички изпадаме ежедневно. Две двойки на вечеря, шеф и подчинен, съперничество, неловкост, ревност, раздразнение, много вино и смешни ситуации, в които модерният градски човек непрестанно попада. Социалното лицемерие е умножено по три и ефектът е като този на пеперудата – когато дори полъхът от крилете на пеперуда в Ню Йорк може да предизвика тайфун в Япония.
Ясмина Реза, майстор на дръзкия, бърз и язвителен диалог, рисува случка, която всички сме преживявали, но по три съвършено различни и неочаквани начина.

Станете почитател на Класа