Ирена Игнатова разпродаде цяла изложба

Истински фурор предизвика първата самостоятелна изложба на художничката Ирена Игнатова в галерия „Финес”. Макар и съвсем млада, тя вече е участвала в редица сборни изложби на СБХ, а много нейни творби вече са притежание на частни колекции. Ирена Игнатова е родена на 20 септември 1993 в София. Ученичка е в 11-и клас на НУИИ „Илия Петров”, специалност „Графика”. Въпреки специалността си обаче се увлича от живописта и компютърната графика. Два пъти е носител на първа награда за артистична рисунка, участвала е в благотворителните изложби „Децата на Хаити” и „Против насилието”.
Ирена Игнатова твори предимно в областта на пейзажа и натюрморта, като творбите носят едновременно класическо звучене и нетрадиционните експерименти на четката, присъщи на младите търсещи личности. Експресивното и абстрактно третиране на формата също е обект на изследване на младата художничка, която макар все още да търси своя почерк в изкуството, вече е разработила характерния си стил и го усъвършенства със страст и упорство. От 83-те картини, показани в галерията, повечето са рисувани специално за събитието.
На откриването присъстваха над 200 гости, сред които певецът Богдан Томов, водещата Валентина Войкова, евродепутатката Надежда Нейнски със съпруга си, Боян Радев – представител на Съюза на колекционерите, новият шеф на фонд „Земеделие” Румен Порожанов, началникът на регионалния инспекторат по образование Ваня Кастрева, балерината Мариана Крънчева, съпругата на белгийския посланик Мари-Шантал Биела. Голяма част от картините бяха откупени още същата вечер. Съюзът на колекционерите изпрати специално поздравление на младата художничка.

Станете почитател на Класа