Антон Дончев уважи премиерата на Ана Илен

Живата легенда на българската литература Антон Дончев направи специална рецензия пред журналисти и гости, които присъстваха на премиерата на романа "Махалото" на талантливата българка Ана Илен в “Планет клуб де лукс”. Писателят не скри, че е изчел книгата на един дъх. Оперната прима Татяна Спиридонова поздрави гостите с изпълнение от "Тоска". Водеща на събитието бе Нина Никол.
,,Махалото" е последната книга на Ана Илен, издадена през 2010 г., инспирирана от личния й опит като асистентка на известния виолончелист и диригент Мстислав Ростропович. Книгата открехва вратата на един затворен свят - този на спектакъла, въвежда ни зад кулисите му, описва лика на един световноизвестен артист, както и необикновения образ на неговия импресарио от Монте Карло, ексцентрична личност с трагична съдба, жертва на окултизма и езотериката.
Романът описва образа на един велик артист, прониква във всекидневието му, прави ни съпричастни на неговите спомени от комунистическото минало в СССР, както и свидетели на изключителния успех и почести, с които е обсипан, на скромността и трудолюбието му, разкрива ни негови откровения за изкуството и за живота.

Станете почитател на Класа