Сусана Бака с нов албум в Sofia Live Club

Афро-перуанската вълшебница Сусана Бака ще представи своя нов албум Afrodiaspora в Sofia Live Club на 18 май от 20:00 ч. Звездата, носителка на наградата "Грами", се впуска в изследване на африканското присъствие в музиката на Латинска Америка. Afrodiaspora е крайъгълен камък в цялостното творчество на Сусана, чийто обичани албуми отразяват стремежа й да покаже красотата на своята култура на света. Тя го прави по начин, с който успява да докосне душата на съвременния човек от което и да е кътче на тази земя. Музиката в албума отразява бунтарския и поетичен дух на Сусана, която се впуска из пътешествие из Боливия, Колумбия, Венецуела, Бразилия, Куба, Мексико, та чак до Ню Орлийнс. " Пътувала съм по много места, където има наследници на африканската култура в Латинска Америка – някои от тях са бедни и забравени от хората кътчета, занемарени, изоставени от всякакви правителства – но там, където шества забравата, стои буден духът и се усеща африканското присъствие. Пея песни от тези места. Опитвам се да покажа как африканското присъствие е оставило отпечатък върху Латинска Америка” , разказва Сусана Бака. Албумът е замислен като празненство на африканското музикално наследство. Европейската премиера на Afrodiaspora на Сусана Бака бе на 18 април, точно месец по-късно певицата ще го представи пред българската публика
Музиката на Сусана Бака е родена по крайбрежните квартали на Лима, но артистичният й облик не се побира в регионалните граници. Тя пие с пълни шепи от традиционната култура, но търсещият й дух отива много по-далеч и може би затова песните й докосват така силно чувствителността на модерния човек. Родена е в средата на миналия век в крайбрежното предградие на Лима, Чорийос. Бака описва своя живот там като “изпълнен с музика”. Като дете била кротка и мирна само когато майка й пускала класическа музика. Баща й, който бил шофьор, бил известен като най-добрия китарист в околността и често свирел на улични фестивали и религиозни процесии. Именно там, на тези събирания Сусана започнала да се изявява от малка – да пее и танцува пред познати лица.
Концертът на Сусана Бака в Sofia Live Club се организира от Джаzz+ и по време на изявата й тютюнопушенето в клуба ще бъде забранено. Билети за концерта на Сусана Бака има в „Дюкян Меломан“, в магазини „Ориндж“, „Пикадили“, „Техномаркет“, „Фотосинтезис“ и на още много други места в мрежата на „Тикетплюс“.

Станете почитател на Класа