Лаура Ескивел пристига у нас

Световноизвестната мексиканска писателка Лаура Ескивел ще гостува за първи път в България като почетен гост на наградите M-Tel Media Masters, които се връчват тази година на 27 април в София. В рамките на участието си в церемонията на M-Tel Media Masters Лаура Ескивел ще връчи една от големите награди, за които се състезават повече от 90 материала на журналисти от 34 национални и регионални медии.
Лаура Ескивел, чийто роман „Като гореща вода за шоколад“ е повратна точка в литературата на деветдесетте години на XX век, е автор и на книгите „Малинче“, „Съкровени вкуснотии“, „Законът на любовта“ и „Със скоростта на желанието“, издадени на български от ИК „Колибри“. На 19 април на пазара ще e книгата „Със скоростта на желанието“. Излизала през 2001 година като „Раздавачът на щастие“, тази книга се преиздава от „Колибри“ с ново заглавие - „Със скоростта на желанието“, и с нов превод на София Каталан. Ще се появи на пазара и преиздадената книга „Като гореща вода за шоколад“ в превод на Илинда Маркова. Става дума за произведение, смятано за повратна точка в литературата на ХХ век. Книгата е филмирана през 1993-та, а лентата се върти по света с огромен успех. В продължение на няколко години „Като гореща вода за шоколад“ е най-купуваната книга в Мексико, а авторката Лаура Ескивел се нарежда по популярност редом с Габриел Гарсия Маркес и Марио Варгас Льоса. Само в САЩ са продадени над 2 млн екземпляра от „Като гореща вода за шоколад“
Лаура Ескивел развива и политическа кариера. Тя е една от основателките на Партията за демократична революция през 1988 година. През 2009 година е официалният кандидат на същата партия за депутат.

Станете почитател на Класа