"Откат" обра наградите "МаксиМ"

Актьорите от пиесата на Захари Карабашлиев "Откат" взеха всички награди "МаксиМ 2011" на церемонията в театър „Българска армия“. Иван Радоев и Гергана Данданова бяха отличени за главните роли в постановката на Стойко Мурджев. Анастасия Ингилизова получи признание за поддържаща роля и в "Откат", и в "След дъжда". Театър-майсторът Тодор Кръстев получи наградата за технически заслуги "Златен чук". Петър Гюров, дал 40 години от професионалния си опит на театър "Българската армия" (ТБА), беше удостоен посмъртно с отличие, връчено на семейството му. Сред номинираните за "МаксиМ 2011" бяха всички актьори от трупата, участвали в постановките през сезон 2010-2011 г., без предложените за миналогодишните награди.
Освен Гергана Данданова претендентка за приза за главна женска роля беше и Радосвета Василева за ролята й на изпълнителната директорка в "След дъжда". Наградата за главна мъжка роля се оспорваше между Милен Миланов - като административния директор в "След дъжда", Васил Михайлов и неговия Дон Жуан в "Завещанието на целомъдрения женкар" и Иван Радоев в "Откат".
Наградите "МаксиМ" са учредени през 1993 г. по инициатива на актьорската трупа на ТБА като алтернатива на престижните театрални награди "Аскеер". „Аскеер“-ите се връчват от едноименната академия всяка година на 24 май и според статута й актьорите, режисьорите и сценографите от състава на Армията гласуват за номинирани и наградени, но самите те нямат право да се "самонаграждават".

Станете почитател на Класа