"13 причини защо" излезе на български

След успеха на първите три заглавия от поредицата Enthusiast Teen’s Books - Различните книги за тийнейджъри, „Ентусиаст“ издава още един бестселър на “Ню Йорк таймс“ – „13 причини защо“ от Джей Ашър. Заглавието е избрано е за най-добра книга от „Чикаго пъблик лайбръри“ и от Асоциацията на търговците на детски книги в САЩ. Правата на книгата са продадени в над 25 държави в света.
„Ако имате възможност да прочетете една-единствена книга тази година, то тя трябва да бъде „13 причини защо“. Удивително четиво, тя е едновременно безкрайно тъжна и изключително обнадеждаваща!“, пише популярният сайт Teens Read Too. Със своята книга Джей Ашър отправя категорично послание към читателите за влиянието, което всеки има върху живота на хората, с които общува. Може да ни се струва, че някой просто подминава със свиване на рамене наш коментар или че не се засяга от слухове по негов адрес, но не е възможно да знаем всичко, което се случва в живота на този човек, нито по какъв начин ние самите може да увеличим неговата болка. Хората оказват влияние върху живота на околните – това е сигурно.
„13 причини защо“ засяга изключително актуални теми в условията на увеличаващата се агресия сред подрастващите, както и за все по-широко разпространения тормоз в интернет и мобилните връзки, на които са подложени. Посланието на книгата е за отговорността, която тийнейджърите трябва да носят за действията и поведението си и за това как те рефлектират върху обкръжението им.

Станете почитател на Класа