Hypnotic с топчелистка

Дамската струнна формация Hypnotic представи новата си челистка Лора в предаването „Денят е прекрасен” по bTV. Новото попълнение на квартета трябва да замести познатото лице зад виолончелото Марина, която от края на миналата година е в Испания, за да усъвършенства уменията си по камерна музика в музикалната академия „Рейна София” в Мадрид.
Заместничката на Марина - Лора Табакова, също е завършила музикалната академия със специалност виолончело. Освен в Hypnotic, Лора в момента свири и в Плевенската филхармония. Интересно при нея е, че през последните години се е изявявала на музикалните сцени в такива екзотични страни като Япония и Китай. През есента челистката успешно премина всички кръгове на кастинга, който струнният квартет проведе, и достойно си извоюва възможността да е част от него.
Въпреки напредналата си бременност една от цигуларките в бандата – Гери, продължава своите концертни изяви с квартета, без да се притеснява от видимо очертаното си коремче. Очаква се Гери да роди до края на месеца момиченце, с което инструменталните партии в Hypnotic ще станат пет, а квартетът автоматично ще се превърне в квинтет. Таткото на бебето също е музикант и живее от 14 години в Германия. Слав Славчев свири на обой, завършил е музикалната академия „Рихард Щраус” в Мюнхен, както и ДМА „Проф. Панчо Владигеров” в София. В Мюнхен има честта да учи в класа на световноизвестния френски обоист проф. Франсоа Лелюкс. Почитателите на класическата музика у нас могат да го чуят като соло обой в Оркестъра на БНР.

Станете почитател на Класа