"Последният повелител на въздуха" е най-лошият филм

"Последният повелител на въздуха" (The Last Airbender ) е най-лошият филм за годината при обявяването на антинаградите "Златна малинка" в Холивуд в събота вечерта.
Фентъзи екшънът заслужи пет обидни "отличия", включително за сценарий и режисура на М. Найт Шаямалан, за актьор в поддържаща роля на Джаксън Ратбоун, както и за крайно несполучливо използване на формата 3D. В този филм се разказва за свят, обгърнат от пламъците на войната, в който никой няма власт да спре неизбежната разруха. Хората са разделени на четири различни култури, които могат да контролират по един от природните елементи - Вода, Въздух, Огън и Земя...
Впечатляващ е провалът на Шаямалан, който беше номиниран за "Оскар" през 1999 г. за "Шесто чувство", но през 2006 г. заслужи първата си обидна "малинка" за "Жената от водата".
Ратбоун бе номиниран и за изявите си в "Здрач 3: Затъмнение"(Twilight Saga: Eclipse ). На потрошилия сума пари "Сексът и градът 2" също не му се размина - той получи три „малинки“, като сред тях особено тежи оценката за кичозното изпълнение на екипа актриси - Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Кристин Дейвис и Синтия Никсън.
Антинаградите му по традиция се обявяват ден преди церемонията за връчване на престижните годишни отличия "Оскар" на Американската академия за филмово изкуство.
На церемонията в събота вечерта Джон Уилсън отбеляза особения цинизъм на "Сексът и градът 2" ( "отличен" и като най-лош римейк), в който четирите дами се размотават с екстравагантни обувки и ролс-ройси в Абу Даби по време на един от най-кризисните периоди в историята на САЩ, когато милиони американци загубиха домовете си.
Началото на "Златните малинки" е поставено през 1980 г. Номинациите се определят с гласуване от близо 700 експерти в 46 американска щата и 17 други държави. Финалното гласуване е прави на сайта Vote-Now.com и в други сайтове.

Станете почитател на Класа