Дизайнерка инкрустира кафе-машини със "Сваровски"

Иван Върбанов

23-годишната възпитаничка на Националната художествена академия Ивона Узунова представи уникален проект в артпространството на Музейната галерия за модерно изкуство. Тя показа как комбинацията на две марки може да бъде стъписваща и изненадваща – точно такова бе усещането за отбраните ВИП гости, които се насладиха на лимитираната серия от 25-те уникално инкрустирани с кристали Swarovski кафе-машини NESCAFE Dolce Gusto.
„Интересувам се от всякакъв дизайн и преди всичко от графичен и пространствен, както и от реклами”, сподели Ивона специално пред „Класа“ . „20 от машините са по мой проект, а другите са по германска идея. Щастлива съм, че се получи нещо наистина изключително, в което пресечната точка е обединението на красотата. Надявам се и занапред да имам подобни проекти. Надявам се да се реализирам като дизайнер в печатната реклама. Ако трябва да избирам между кафето и скъпоценните камъни, не бих се отказала нито от едното, нито от другото удоволствие”, призна талантливата дизайнерка.
Сред гостите, които се потопиха в блясъка на това изживяване и станаха първите собственици на тези уникати, бяха „Мис България 2010“ Ромина Андонова, лицето на bTV Радост Драганова, модният експерт проф. Любомир Стойков, бизнесмени и лица от модния и светския елит. Водещ на нетрадиционната презентация бе лицето на „Стъклен дом” – Елена Петрова, която бе облечена в специална рокля с кристали Swarovski. За неповторимостта на атмосферата допринесе и необикновеният музикален микс на пианистката Мария Каракушева и DJ Borra. Орлин Павлов побърза да подари на Яна Акимова един от моделите, който явно ще пасне на интериора на дома им.
Инициативата е на „Нестле България“, като част от стратегията за социалната корпоративна отговорност на компанията. Като продължение на мисията ще бъдат подпомагани и подкрепяни проекти на млади таланти от НХА.

Станете почитател на Класа