"Румба афисионадо" гостува в Sofia Live Club

Фламенко фиестата, която ще загрее публиката в Sofia Live Club на 12 февруари, обещава страхотно забавление. „Румба афисионадо“ и DJ Angelove /Австрия/ имат задачата да пренесат гостите в духа на страстна Испания още с първия акорд на своите китари и неповторими сетове.
„Румба афисионадо“ е ново явление на родната музикална сцена, което очарова и завладява все по-голям брой ценители на хубавата музика. В настоящия си състав групата, водена от известния китарист и певец Кристо, започва изявите си едва през лятото на 2009 година, но има вече хиляди почитатели в цялата страна.
Основателят на групата Кристо завършва музикалното си образование в един от най-престижните музикални университети в Европа „Моцартеум“ /Залцбург/ като ученик на известната китаристка и педагожка – аржентинката Мария Изабел Сийверс. През време на престоя си в чужбина той се отдава на испанската музика и става един от основателите на популярните в Европа групи „Лос Коронас“, „Мама Румба“ и „Ню Ейджис“. По време на неговите бляскави изяви българинът има удоволствието да споделя светлините на прожекторите с музиканти като легендарния китарист Ал ди Меола, който гостува през ноември миналата година в Sofia Live Club, и известните испански фламенко изпълнители Кармен Амор, Фернандо дел Пасо, Хосе Маркес.
В „Румба афисионадо“ се изявяват Симеон и Цветан – китара, Бъни – кахон, Любо – перкусии, Алекс – бас китара, и Елена – танцьорка. Именно нежната половина от групата ще бъде кулминацията на вечерта, разтърсвайки сцената с огнено аржентинско танго и традиционно испанско фламенко!
Специално подбраните мелодии в голямо разнообразие от стилове на DJ Angelove ще подгреят вечерта. Със своите сетове DJ Angelove успява да вдигне на крака хора от всички краища на света. Музиката му се определя като съвкупност от различни стилове, премесени с балкански нотки и електронно звучене. В качеството си на високообразован и успешен музикант, композитор и продуцент той избира да играе интересна и оригинална роля, с която да радва хората около себе си. Изнасял e концерти в Австрия, България, Сърбия, Германия, Франция, Македония, Италия, Хърватия, Чехия, Румъния, Полша, Холандия в сътрудничество с доста нашумели имена като Fatima Spar & Freedom Fries, DJ Shantel, Baba Zula, The Merry Poppins, The Pond Pirates, Zuboly, La Brass Banda, Russkaja, Molotov Jukebox, Courtney Pine, La Cafetera Roja, Wladigeroff Brothers & Band и други. Концертът се осъществява с подкрепата на посолството на Испания.

Станете почитател на Класа