Джони Деп: В Холивуд се чувствам турист

Иво Харалампиев
Мадрид

Джони Деп така се е вживял в новата си роля от филма „Туристът“, (The Tourist), че е започнал да се чувства беглец от Холивуд. В това се убедиха журналистите, които се срещнаха със звездата на специалната промоция на филма в Мадрид, където актьорът се появи заедно със съпругата си, френската певица Ванеса Паради.

- В „Туристът“ твърде добре говорите испански?
- Разбрах, че съм проговорил испански, след като заснехме филма!

- Но, изглежда, това ви харесва?!
- Ами, Пенелопе Крус ме научи покрай „Карибски пирати“. А на нея трудно можеш да й устоиш! Заразява те с разни думи на испански...

- Говори се, че ще филмирате историята на Панчо Виля в Коста Рика?
- Не съм убеден, че ще стане, макар че проектът съществува. Не е честно американец да играе мексикански национален герой. Така че тепърва ще мислим за Панчо Виля.

- Напоследък се появиха слухове, че не харесвате Холивуд? Че предпочитате Европа?
- В Холивуд се чувствам турист. Няма лошо, защото туристите са навсякъде по света. Аз много пътувам. От малък водя един такъв живот, като циганите, от място на място! Но не е лошо, особено за децата. Пътуват и научават много неща. Само че аз съм професионален турист и това понякога омръзва.

- А къде се чувствате най-добре като турист?
- Във Франция. Париж е градът, където се диша по особен начин.

- Затова ли си купихте къщата на юг от Париж?
- Да, това е къщата, в която се запознах с Ванеса, съпругата ми. Тук растат децата ни, Лили Роз и Джак. А там, където ти е семейството, наистина се чувстваш най-добре.

- В „Туристът“ играете един много нормален човек, дори прекалено нормален в сравнение с героите ви в „Карибски пирати“ или „Чарли и фабриката за шоколад“?
- И аз имам такова усещане. Пък и до Анджелина Джоли можеш да се усещаш само по един начин. Тя е страшно приятно същество, интелигентна, мила и много общителна.

- Двамата успяхте ли да се сближите, да се разходите като туристи из Венеция?
- Градът е зашеметяващ. Видяхме само през деня, докато работехме според сценария. Знаете ли какво е усещането да тичаш по покривите на венецианските къщи? Голямото удоволствие бяха нощните разходки – тогава имаш усещането, че по улиците на Венеция ходят духове, сенки от миналото. Страхотно усещане!

- Имате ли нови проекти с Тим Бъртън след „Карибски пирати“?
- Да, един проект, в който няма вампири! Ще му дадем старт напролет. Уморих се в последните години от разни луди филми, сега ми се иска да снимам нещо по-спокойно, по-човешко.

Станете почитател на Класа