Най-горещото кино за 2010-а

„Социална мрежа“ е най-горещият филм за 2010-а, съобщава най-големият портал за кино TotalFilm след проведено гласуване между кинокритиците и зрителите. Лентата е екранизация по романа на Бен Безрих "Милиардер по неволя: Основаването на "Фейсбук". История за секс, пари, гении и предателство. Продуцент е актьорът Кевин Спейси (бюджетът е "само" 47 млн долара), който твърди, че филмът е много по-забавен от очакваното. Режисьорът не е случайно избран - Дейвид Финчър.
Най-горещият режисьор на 2010-а е Матю Вон. Номинацията е за „Шут в г-за“, с оригинално заглавие Kick-Ass. В лентата блестят Марк Стронг, Никълъс Кейдж, Кристофър Минтц-Плейс, Арън Джонсън, Ксандър Берклей, Клои Мориц. Става дума за изключително забавен филм за супергерои, каквито никога не сте си представяли.
Ето как реагира на победата самият режисьор: „Създаването на филма бе такова удоволствие, почти равно на кефа, с който публиката гледа лентата.“
Най-горещият актьор на годината е Андрю Гарфийлд. Той блести във вече наградения филм „Социална мрежа“. През миналото лято от Sony официално обявиха Андрю Гарфийлд за новия Питър Паркър, което означава че той ще надене качулката и на супергероя Спайдърмен.
Най-горещата актриса на 2010-а е Джема Артънтън според авторитетния кинопортал. След „Сблъсъкът на титаните” тя бе избрана и за Тамира в „Принцът на Персия: Пясъците на времето”. И във всяка роля бе твърде гореща. „Много съм щастлива, че ме избрахте. Искам да си остана все така гореща“, каза тя, научавайки за номинацията.
Най-горещият образ за 2010 година е Оливия Уайлд Тя заслужи тази специална номинация покрай участието си в Трон: Заветът“ (Tron: Legacy). Критиците отбелязват уникалното X излъчване и завладяващата красота, на която едва ли някой мъж може да устои.
Най-горещата мелодия от филм за 2010-а е Duft Punk от „Трон: Заветът“. Зрителите по целия свят признаха, че точно тази лента печели с две неща – удивителното женско присъствие и завладяващия саундтрак.
Най-горещата сцена в киното за 2010 г. – сцената на Тони Старк и неговия куфар в Монте Карло от „Железният човек 2“. Точно тази сцена донесе най-голямо признание на режисьора Джон Фавро, който показва героя на Старк в неповторима светлина.
Най-горещото очакване на филм за годината - „Хари Потър и даровете на смъртта“ - втора част! Тази лента безспорно беше най-силно рекламираната през 2010-а. Самата Ема Уотсън обещава, че сагата за Хари Потър ще продължава да вълнува младата аудитория и занапред.
Най горещата икона в киното за годината е Джеф Бриджес. Причината - „Tрон: Заветът“. Критиците се надяват иконата да си остане икона и занапред.

Станете почитател на Класа