Луиза Григорова: В театъра можеш да покажеш много повече от себе си


Звездата на младата актриса Луиза Григорова изгря с появата й на телевизионния екран в ролята на Алекс в “Стъклен дом“. Въпреки успешната си кариера на модел Луиза избира актьорската професия. На четиринадесетгодишна възраст започва кариерата й на модел. Снима се в много фотосесии и реклами в страната и чужбина. В момента Луиза е студентка първи курс в НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков. Срещнахме се с нея, за да разберем как тя гледа на себе си, на актьорството и кои са истински важните неща.


- Г-це Григорова, има ли черти на характера на вашата героиня от „Стъклен дом“ , които не ви харесват и си казвате: „Не, аз не бих направила това!”?
- Естествено, аз не бих била толкова наивна на моменти и не бих била приятелка със Сиана.

- Опишете героинята си с най-характерната реплика за нея!
- “Оф, хора, пак закъснявам за училище, изчезвам.”

- В сериала вие обърнахте гръб на семействата си в името на любовта. Има ли цена, която не бихте платили в името на любовта?
- Всичко е много относително, но ако любовта е истинска и я има и от двете страни, не се налагат страшни жертви, нещата просто се получават по естествения им път.

- В сериала вие все търсите пари, за да заминете на Острова. В реалния живот имате ли подобно желано място?
- В живота искам да се върна на о. Пи-Пи, Тайланд, най- вълшебното място на света, където съм била.

- А коя е мечтата, за която сте готова на всичко?
- Стремя се към постигане на разбирателство със себе си, любов до краен предел, здраве за близките ми и за мен и истинско приятелство... за тези неща давам всичко от себе си.

- Участието в сериала ви донесе голяма популярност. Хората ви харесват и ви се радват. Вероятно ви разпознават и по улиците. Има ли моменти, когато известността ви натежава и просто ви се иска, макар и за ден, да сте Господин Никой?
- Аз не се смятам за Господин Някой като цяло, а и ние не живеем в Холивуд, а в София и феновете не са прекалено много или прекалено досадни, така че на мен не ми пречат по никакъв начин. В повечето случаи става въпрос за деца, а те са сладки.

- Освен любовта и известността какво ви донесе участието в сериала?
- Донесе ми опит пред камерата.

- А има ли нещо, което ви отне?
- Отне ми и без това малкото време за себе си.

- Тепърва ви предстои да градите кариера и име и в театъра. Къде е по-трудно да пробиеш, да намериш своето място – в театъра или в телевизията?
- Лично за мен - в театъра, защото там има много повече, което трябва да показваш от себе си, на мен ми се струва много по-трудно.

- Кой е първият урок, който научихте в академията по театрално изкуство?
- Не знам за урок, но си спомням, че професор Пламен Марков ни каза: “Колеги, не сме се събрали тук да се обичаме, а да работим.” И тогава разбрах, че работата е сериозна.

- Любим драматург? Ако можете, цитирайте нещо от него!
- Всички драматурзи, които харесвам, имат и лоши, и добри пиеси, така, че нямам любим... Харесвам Йонеско, Пинтер, Бергман, много харесвам Константин Илиев от българските драматурзи.

- Известността малко или много ви превърна (нека използваме американския термин) в тийнидоли. В момента в представите на българските тийнейджъри сте модел за подражание, имате статута на звезди. Кой е вашият пример за подражание?

- Нямам известна личност, идол, никога не съм имала и не обичам да подражавам на никого, смятам, че всеки трябва да бъде себе си и само да работи върху собственото си усъвършенстване. Аз се опитвам да работя върху себе си, като наблюдавам хора, чието поведение ми харесва. Майка ми например е моят най-голям пример в живота, защото тя е най- прекрасният, добър, уравновесен човек, който познавам.

- Явор е...
- Явор е човекът, на когото давам любовта си в момента и е този, който ме прави щастлива.

Интервюто взе Милена Галева

Станете почитател на Класа