Vaya con Dios пеят у нас на 19 февруари

Една от най-обичаните белгийски групи Vaya con Dios идва за концерт в Бългaрия на 19 февруари 2011 г. Шоуто ще се състои в зала 1 на НДК, а организатор на събитието е Loud Concerts. Изпълнителите на емблематичните What’s a woman, Nah Neh Nah и още куп прекрасни и вечни хитове ще стъпят за втори път у нас, след като веднъж ни показаха на какво са способни в напълно разпродадената зала преди близо три години. Цената на билетите е от 40 до 80 лв.
Историята на групата (в превод “Върви с боговете”) започва през 1986 г. Първият им сингъл Just a friend of mine много бързо се превръща в хит. Групата става много популярна в родината си Белгия, придобивайки и световна известност. Само част от най-успешните и превърнали се в класики техни хитове са: Night Owls , What's a woman, Nah neh nah, Puerto Rico, Heading for a Fall, Don’t Break My Heart. През 1995 г. Vaya con Dios издават албума Roots and Wings, който се продава в повече от 7 милиона копия. Скоро след това основателката Дани Клайн се оттегля от шоубизнеса, за да пътува и "живее живота си". След почти четири години, в които обикаля света, тя се завръща на сцената и поема отново пътя на музиката.
Последният албум Comme on est venu… излиза в края на 2009 г., а песните в него са изпети на френски език. Част от тях са написани от самата Дани, а при излизането на албума тя споделя: “С този албум се завръщам към корените си, към любимите ми френски изпълнители, които слушах по радиото като дете.”
През годините и досега Дани Клайн работи с едни от най-добрите музиканти, пише голяма част от текстовете си и записва, но през цялото това време не спира да обикаля целия свят, да изнася концерти и да радва хилядите почитатели на Vaya con Dios До този момент групата е покорила сцените в над 40 държави и е изнесла хиляди концерти, повечето от които - напълно разпродадени.
Новото шоу на Vaya con Dios обещава да е с кабаретен привкус.

Станете почитател на Класа